ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура відкрила справу, звинувативши СтопКор у порушенні недоторканності приватного життя

29.04.2020, 16:18
Фото – скриншот з відео СтопКору
Фото – скриншот з відео СтопКору

Прокуратура Вінницької області відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя начальника Головного управління Національної поліції області Юрія Педоса знімальною групою інформаційного порталу "СтопКор".

Про це повідомляється на сайті прокуратури Вінницької області.

Прокуратура області внесла відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування за ч. 1 ст. 182 КК України ("Порушення недоторканності приватного життя").

"Впродовж ночі та вранці 28 квітня, двоє чоловіків, проводили відеозйомку будинку, де мешкає начальник ГУ НП у Вінницькій області. Вранці вони заблокували виїзд автомобіля керівника поліції, знімали на відео його та членів сім’ї, у тому числі неповнолітніх дітей. Ці дії були задокументовані слідчо-оперативною групою поліції Вінницького районного відділення поліції. Люди, які здійснювали відеозйомку, назвалися журналістами, жодних посвідчень не пред’явили. Їх запросили до відділення поліції для встановлення осіб та дачі пояснень з приводу вказаних подій. Після чого вказані особи залишили приміщення поліції”, – повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає штраф від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв ІМІ, 28 квітня інформаційний портал "СтопКор" повідомив, що на Вінниччині 27 квітня поліцейські вилучили в їхньої знімальної групи відеозаписи зі зйомок біля будинку начальника Головного управління поліції у Вінницькій області Юрія Педоса. Знімальна група приїхала до незадекларованого маєтку посадовця, щоб зробити зйомку та взяти його коментар. 

Начальник ГУ НП Вінницької області Юрій Педос повідомив, що журналісти СтопКору ведуть незаконне спостереження за його сім’єю та звернувся до прокуратури із заявами про скоєння злочину за ст. 182 ККУ ("Порушення недоторканності приватного життя") щодо його родини.

Liked the article?
Help us be even more cool!