ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Харків’янину повідомили про підозру за поширення у Facebook комуністичної символіки

У Харкові правоохоронці заочно повідомили про підозру 41-річному чоловіку, який поширював у Facebook заборонену комуністичну символіку. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, харків’янин ще 2019 року створив і адміністрував Facebook-спільноту, де поширював комуністичну символіку. 

“Чоловік публікував дописи, присвячені “дню рождения комсомола”, стверджував, що “Украина – колония”, супроводжуючи це зображеннями герба СРСР”, – зазначили в прокуратурі.

Там додали, що, крім пропаганди комуністичної ідеології, підозрюваний опублікував зображення мапи України, де показано так звані “територіальні подарунки” Леніна і Хрущова, з підписом “Формирование территории совеременной Украины”.

Також чоловік робив репости публікацій пропагандистських російських медіа, де викривлялись і перекручувались історичні факти.

Підозру чоловікові повідомили за двома статтями:

  • поширення, використання комуністичної символіки з використанням засобів масової інформації  (ч. 2 ст. 436-1 ККУ):
  • розповсюдження матеріалів з публічними закликами вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 1 ст. 110 ККУ). 

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2024 року двом клірикам УПЦ МП на Закарпатті співробітники СБУ повідомили про підозру в поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!