ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Словаччини вимагає 25 років в'язниці для вбивць журналіста Кучака

24.07.2020, 10:09
Фото – access-info.org
Фото – access-info.org

Прокуратура Словаччини вимагає 25 років позбавлення волі для трьох фігурантів резонансної справи про вбивство журналіста-розслідувача Яна Кучака і його нареченої Мартіни Кушнірової в лютому 2018 року. Їхню провину в злочині "доведено без сумнівів", заявив представник сторони обвинувачення 23 липня. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Йдеться про ймовірного замовника, словацького мультимільйонера Маріана Кочнера, а також звинувачену в організації злочину Альону Ж. Разом з ними на лаві підсудних перебуває колишній поліцейський Томаш С.

Наприкінці 2019 року в Словаччині був засуджений до 15 років позбавлення волі Золтан Андруско, який, за версією сторони обвинувачення, отримав пропозицію знайти найманого вбивцю від перекладачки Кочнера. У квітні колишній військовий Мирослав Марчек, який зізнався у вбивстві журналіста-розслідувача і його нареченої, був засуджений до 23 років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, 13 січня 2020 року колишній військовий Мирослав Марчек під час судового засідання визнав, що застрелив журналіста Яна Кучака та його наречену Мартіну Кушнірову у 2018 році. Судовий процес у справі вбивства розпочався 19 грудня 2019 року. 

21 жовтня 2019 року прокурор Спеціальної прокуратури Словаччини передав до суду обвинувальний акт проти бізнесмена Словаччини Маріана Кочнера та трьох інших осіб у справі про вбивство.

26 лютого 2018 року в Словаччині вбили журналіста видання Aktualít Яна Кучака та його дівчину. Їх знайшли застреленими в помешканні в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава.

Кучак розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Поліція затримала чотирьох підозрюваних у вбивстві. Всім їм висунули обвинувачення.

1 жовтня представник прокуратури Словаччини повідомив, що замовник убивства Яна Кучака заплатив за нього щонайменше 70 тисяч євро.

Прокуратура Словаччини назвала можливим замовником убивства Яна Кучака 44-річну жительку міста Комарно (Південна Словаччина) Альону Жужову.

За даними поліції, підозрювана тісно пов’язана з відомим словацьким мультимільйонером Маріаном Кочнером. Саме його контакти з італійською мафією "Ндрангета" розслідував Кучак перед смертю.

Убивство Кучака призвело до масових протестів у Словаччині та політичної кризи, яка спричинила відставку попереднього уряду.

Liked the article?
Help us be even more cool!