ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Рівного передала до суду справу про поховальний вінок під дверима журналіста

Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Рівного, якого підозрюють у тому, що він залишив біля дверей квартири журналіста поховальний вінок. Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

За даними слідства, фігурант у липні 2023 року зробив напис “Вічна пам’ять, світла пам’ять… від вдячних читачів” на стрічці до поховального вінка, який залишили під дверима головного редактора місцевої інформагенції.

Прокуратура зазначає, що попри ретельне планування і конспірацію злочину правоохоронці встановили та відстежили автівки й маршрути руху потенційно причетних осіб, коло їхнього спілкування та мобільний трафік.

Влад Ісаєв, якому під дверима квартири залишили поховальний вінок. Фото – фейсбук Влад Ісаєв

Також там додали, що під час досудового розслідування проаналізовано сотні публікацій у соцмережах та телеграм-каналах, допитано велику кількість свідків, проведено низку негласних слідчих розшукових дій, санкціонованих обшуків та цілий ряд судових експертиз. 

Обвинувачений зі слідством не співпрацював, своєї провини не визнав і намагався штучно забезпечити собі алібі. Однак, зазначає прокуратура, під час слідства правоохоронці здобули досить доказів, щоб у грудні 2023 року одному з фігурантів повідомити про підозру, а нині скерувати до Рівненського міського суду обвинувальний акт щодо цієї особи. Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до скоєння злочину.

Обвинувальний акт до суду скеровано за фактом погроз убивством та насильством щодо журналіста у зв’язку з веденням цим журналістом законної професійної діяльності за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 345-1 КК України).

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк до трьох років.

За даними ІМІ, йдеться про Влада Ісаєва. 3 липня 2023 року в Рівному невідомі поклали ритуальний вінок біля дверей його квартири.

Вінок, який поклали під дверима квартири Влада Ісаєва. Фото – фейсбук Влада Ісаєва

У коментарі ІМІ Влад Ісаєв зазначив, що є редактором ІА “Західний аргумент”, щоправда сайту в цієї агенції вже немає. На сторінці ІА “Західний аргумент” у фейсбуку останнє повідомлення було 2021 року. У минулому Ісаєв був журналістом газети “Рівне вечірнє”, редактором сайту “Прес центр”, а також творцем телеграм-каналу “Штірліц”, який публікує викривальну інформацію про владу.

Поліція тоді відкрила кримінальне провадження за фактом погрози журналісту у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України. 

19 грудня 2023 року суд у Рівному арештував на два місяці 25-річного рівнянина, якого підозрюють у тому, що він залишив біля дверей квартири Влада Ісаєва поховальний вінок.

Раніше, 14 червня 2023 року, Ісаєву спалили автомобіль. Він пов’язував це зі своєю журналістською діяльністю. Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!