ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному арештували підозрюваного, який приніс поховальний вінок під двері журналіста

У Рівному суд арештував на два місяці 25-річного рівнянина, якого підозрюють у тому, що він залишив біля дверей квартири журналіста Влада Ісаєва поховальний вінок. Про це повідомляють Нацполіція в Рівненській області, Рівненська обласна прокуратура та Суспільне.

Засідання суду відбулося 19 грудня. Підозрюваним є уродженець Волині, який декілька років проживає в Рівному. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 414 тисяч гривень. 

Його підозрюють у погрозах убивством та насильством щодо журналіста у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 345-1 КК України). За даними правоохоронців, він є виконавцем злочину.

Правоохоронці зазначають, що кілька місяців встановлювали причетних та збирали доказову базу. За їхніми даними, злочин був ретельно спланований і причетні діяли в умовах конспірації. Проте правоохоронці встановили та відстежили автівки та маршрути руху потенційно причетних осіб, коло їхнього спілкування та мобільний трафік.

“Проаналізовано сотні публікацій у соцмережах та телеграм-каналах, допитано 19 свідків, проведено близько 10 санкціонованих обшуків у фігурантів провадження, ряд судових експертиз, а також інших слідчих та процесуальних дій”, – зазначає прокуратура.

Про підозру чоловіку повідомили 14 грудня його матері, оскільки він тривалий час переховувався, проте 18 грудня він прийшов до поліції. Зі слідством чоловік не співпрацює і свідчень ніяких не дає.

“Після вручення повідомлення про підозру його матері чоловік з’явився вчора (18 грудня. – Ред.) до слідчого. Щоправда, від будь-яких пояснень він відмовляється на підставі ст. 63 Конституції України”, – повідомила спеціалістка пресслужби поліції Світлана Карачун.

Потерпілий Влад Ісаєв у коментарі Суспільному зазначив: “Правоохоронці працюють, є зрушення по моїй справі. І це приємно. Сподіваюсь, що вийдуть і на замовника цього вінка та підпалу мого авто”.

Щодо підозр, із чим можуть бути пов’язані злочини, він поки не коментує.

Влад Ісаєв позиціює себе як редактор агенції “Західний аргумент”. Станом на липень цей сайт був неактивний, а останній допис на Facebook-сторінці видання датується 21 вересня 2021 року. Водночас у коментарі “Четвертій владі” Ісаєв зазначив, що сайт в інформаційній агенції був допоміжним інструментом. Разом з тим у червні 2023 року його матеріал з'явився на сайті видання “Рівне вечірнє”.

Як повідомляв ІМІ, 3 липня 2023 року в Рівному невідомі поклали ритуальний вінок біля дверей квартири головного редактора інформаційної агенції Влада Ісаєва. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погрози журналісту у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України. 

Ісаєв про появу ритуального вінка повідомив у своєму Facebook: “Поки наші доблесні правоохоронці вже третій тиждень шукають (або роблять вигляд, що шукають) паліїв мого авто, от такий “подаруночок” я сьогодні зранку виявив під дверима своєї  квартири, коли виходив на пробіжку. То що там, кажете, безпечно місто? Чи 90-ті повертаються?” 

Раніше, 14 червня, Ісаєву спалили автомобіль. Він пов’язував це зі своєю журналістською діяльністю.

У коментарі ІМІ Влад Ісаєв зазначив, що є редактором ІА “Західний аргумент”, щоправда сайту в цієї агенції вже немає. На сторінці ІА “Західний аргумент” у Facebook останнє повідомлення було у 2021 році. 

У минулому Ісаєв був журналістом газети “Рівне вечірнє”, редактором сайту “Прес центр”, а також творцем телеграм-каналу “Штірліц”, який публікує викривальну інформацію про владу.

Тоді поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!