ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура Криму повідомила про підозру ректору ВНЗ, який на телебаченні підтримав агресію РФ

13.03.2023, 18:00
Фото - Прокуратура Криму
Фото - Прокуратура Криму

Прокуратура АР Крим і м. Севастополя повідомила про підозру ректору окупаційного Кримського інженерно-педагогічного університету ім. Февзі Якубова, який за сумісництвом є депутатом окупаційної “Держради Республіки Крим”.

Про це прокуратура повідомила у своєму телеграм-каналі.

За даними слідства, підозрюваний, виступаючи на пропагандистському телебаченні, виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України.

“У своїй промові окупаційний ректор просував російські наративи про український нацизм, “єдину родіну – Совєтскій Союз” та позитивно оцінював дії Росії щодо розв’язаної нею війни”, – йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру доценту окупаційного Кримського Федерального університету ім. Вернадського, який закликав до геноциду українців. 

Також прокуратура АР Крим та Севастополя повідомила про підозру підконтрольному окупантам голові Духовного управління мусульман Криму та Севастополя, який у пропагандистських ЗМІ закликав кримськотатарське населення підтримувати російську агресію.

Liked the article?
Help us be even more cool!