ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Викладачу університету в Криму повідомили про підозру через заклики до геноциду українців

22.02.2023, 15:00
Фото – Прокуратура АРК
Фото – Прокуратура АРК

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру доценту окупаційного Кримського Федерального університету ім. Вернадського, який закликав до геноциду українців. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Прокуратури АРК та міста Севастополя.

За даними слідства, підозрюваний здійснював пропагандистську кампанію проти України. У виступах, що транслювалися на “кримському телебаченні”, він підтримував дії держави-агресора, виправдовував злочини росіян та закликав до геноциду українського народу. 

“У своїх промовах підозрюваний використовував звичний наратив російської пропаганди, що нібито українці не є “повноцінним народом”. Український етнос він порівнював з пухлиною та чумою, а денацифікацію називав основною метою російської агресії проти України. У такий спосіб цей “доцент”, будучи публічною особою, що має вплив на аудиторію, виправдовував дії ворога та перетворював громадян України на легітимну та необхідну мішень для знищення”, – зазначає прокуратура. 

Дії підозрюваного кваліфіковано як колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України); пропаганду війни (ст. 436 КК України); виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України); публічні заклики до геноциду (ч. 2 ст. 442 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше Прокуратура АР Крим та Севастополя повідомила про підозру підконтрольному окупантам голові Духовного управління мусульман Криму та Севастополя, який у пропагандистських ЗМІ закликав кримськотатарське населення підтримувати російську агресію.

Liked the article?
Help us be even more cool!