ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура АР Крим оголосила підозру муфтію, який пропагував російську агресію

17.02.2023, 13:00
Фото – Прокуратура АР Крим
Фото – Прокуратура АР Крим

Прокуратура АР Крим та Севастополя повідомила про підозру підконтрольному окупантам голові Духовного управління мусульман Криму та Севастополя, який у пропагандистських ЗМІ закликав кримськотатарське населення підтримувати російську агресію. 

Про це повідомила Прокуратура АР Крим та Севастополя.

За  даними слідства, активно закликати підтримувати дії ворога окупаційний муфтій Криму почав у вересні 2022 року.

“Виступаючи в ряді пропагандистських ЗМІ, він виправдовував окупацію півострова, позитивно висловлювався щодо  збройної агресії РФ та загалом транслював “ідеї руського міра”. При цьому підозрюваний засуджував українську владу та представників кримськотатарського народу, які виступають проти окупації українського півострова”, – повідомляє прокуратура. 

За свої дії муфтій був нагороджений медаллю “За доблестный труд” та орденом “За верность долгу” від так званої Республіки Крим.

Прокуратура кваліфікувала дії фігуранта як виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!