ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Програвши суд, олександрівська ТРК компенсує столичній медіагрупі ще й витрати на юриста

Ілюстрація ІМІ

Відсудивши в телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД” з Олександрії (Кіровоградщина) борг за невчасно оплачений контент, Медіа група Україна додатково домоглась і сплати роботи найманого адвоката.

Рішення про часткове задоволення вимог медіагрупи щодо покриття витрат на юриста ухвалив 9 липня Господарський суд Кіровоградської області.

Раніше, 24 травня, цей же суд задовольнив позов ТОВ “Медіа група Україна”, зобов’язавши телерадіокомпанію “Контакт-ЛТД” сплатити наявний борг у розмірі 116 тисяч гривень. Вже за кілька днів після цього рішення до суду надійшла заява з вимогами стягнути з ТРК кошти, витрачені медіагрупою на юридичну допомогу.

Розглянувши аргументи сторін, суд частково задовольнив вимоги позивача та витребував у “Контакт-ЛТД” 14 тисяч гривень на покриття витрат медіагрупою на юриста.

Суд встановив, що ТОВ “Медіа група Україна” та  адвокатське об'єднання “Еквіта” ще на початку 2024 року уклали договір про надання правової допомоги, юридичного консультування та юридичного представництва.

Саме юрист згаданого об’єднання, адвокат Роман Бочкарь, і брав безпосередню участь у розгляді справи Медіа групи Україна проти “Контакт-ЛТД”, представляючи інтереси  першого. 

Вартість згаданої правової допомоги та представлення в судах Медіа група Україна оцінила у 24,6 тисячі гривень. На думку суду, незважаючи на фактичну доведеність господарських відносин між столичною медіагрупою та адвокатським об’єднанням, розмір витрат є дещо завищеним. 

Господарський суд вирішив, що вартість наданої допомоги становить 15,38 тисячі гривень, та навіть ця сума підлягає розподілу між сторонами процесу. Переважну частину суми все ж доведеться компенсувати “Контакт-ЛТД”. Загалом 14,07 тисячі гривень. 

На апеляційне оскарження відповідного рішення ТРК має 20 днів із дня оголошення рішення.

Нагадаємо, бенефіціаром столичного ТОВ “Медіа група Україна” є Рінат Ахметов. 11 липня 2022 року він заявив про вихід компанії з медійного бізнесу. 

Компанія повідомила про  відмову на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій телеканалів, а також від ліцензій друкованих медіа, що були частиною цього медіахолдингу.

Власником олександрійського ТОВ “Телерадіокомпанія “Контакт-ЛТД”, за даними держреєстру, є підприємець Михайло Цирулін. Бізнесмен також володіє медіафірмами ПП “Регіональна телерадіокомпанія “Кур’єр” та ПП “Телерадіокомпанія “Скіфія ФМ”.

Як повідомляв ІМІ, “Медіа група Україна” не вперше відсуджує в ТОВ “Телерадіокомпанія “Контакт-ЛТД” кошти за неоплачений контент. Ще одне подібне рішення, однак на суму 97,7 тисячі гривень, ухвалено 7 травня поточного року.

Liked the article?
Help us be even more cool!