ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Медіа група Україна відсудила в олександрійської ТРК майже 100 тис. боргу за контент

Товариство з обмеженою відповідальністю “Медіа група Україна” відсудило в телерадіокомпанії “Контакт-ЛТД” з Олександрії (Кіровоградщина) майже 100 тисяч гривень боргу. Таке рішення ухвалив 7 травня 2024 року Господарський суд Кіровоградської області. 

Суд встановив, що в грудні 2018 року київська Медіа група Україна і ТОВ “Телерадіокомпанія “Контакт-ЛТД” уклали субліцензійний договір. За умовами контракту, київська компанія надавала медійникам з Олександрії право на використання своїх програм. Телерадіокомпанія, своєю чергою, могла транслювати їх у складі свого пакета передач на телебаченні та мала вчасно оплачувати відповідний контент.

У 2019 році “Контакт-ЛТД” протягом року не повною мірою виконувала свої фінансові зобов’язання. Тож наприкінці року сума боргу перед Медіа групою Україна становила 36 тисяч гривень. За більш ніж чотири роки, що минули відтоді, “Контакт-ЛТД” так і не погасила заборгованість, тож столична компанія звернулася до суду, донарахувавши до попереднього боргу пеню, інфляційне забезпечення та інші платежі. 

Загалом у Медіа групі Україна планували відсудити в “Контакт-ЛТД” понад 106 тисяч гривень. 

Господарський суд перерахував заявлені Медіа групою Україна суми та виявив кілька невідповідностей. Водночас із головним аргументом позивача – наявністю невиконаних фінансових зобов’язань – суд погодився та вирішив стягнути з ТОВ “Телерадіокомпанія “Контакт-ЛТД” загалом 97,7 тисячі гривень. 

На рішення суду протягом 20 днів можна подати апеляційну скаргу.

За даними держреєстру, бенефіціаром київського ТОВ “Медіа група Україна” є Рінат Ахметов. 11 липня 2022 року Рінат Ахметов заявив, що компанія виходить з медійного бізнесу та припиняє діяльність через набрання чинності закону про олігархів і неможливість на ринкових умовах продати бізнес за шість місяців, які дає закон.

Компанія повідомила про  відмову на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій телеканалів, а також від ліцензій друкованих медіа, що були частиною цього медіахолдингу.

Олександрійське ТОВ “Телерадіокомпанія “Контакт-ЛТД” належить місцевому підприємцеві Михайлу Цируліну. Бізнесмен також володіє кількома іншими медіафірмами: ПП “Регіональна телерадіокомпанія “Кур’єр” та ПП “Телерадіокомпанія “Скіфія ФМ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!