ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проблеми з доступом та закон про медіа – головні теми звернень на правову гарячу лінію ІМІ

14.02.2023, 14:38

Проблеми з доступом до інформації та закон про медіа є головними темами звернень журналістів на правову гарячу лінію ІМІ з початку року.

Так, за півтора місяця цього року журналісти кілька разів зверталися щодо обмежень доступу до публічної інформації. Зросла й кількість звернень щодо тлумачення нового закону про медіа. Зокрема, редакції консультуються щодо перереєстрації медіа згідно з новим медійним законом.

Консультацію юристів можна отримати з різноманітних питань: від трудового права до корпоративного; авторських прав; доступу до публічної інформації; бездіяльності слідчих у розслідуванні злочинів проти журналістів; особливостей рекламування певних видів товарів; позовів щодо захисту честі, гідності й ділової репутації; застосування професійних стандартів журналістики тощо.

Для отримання консультації телефонуйте за номером гарячої лінії ІМІ – (050) 447-70-63 та пишіть на [email protected]. Надаватиме безкоштовну правову консультацію медіаюрист Роман Головенко.

Наша юридична служба допоможе вам захистити свої права та надасть консультацію щодо подальших кроків у вашій ситуації. Аналітична служба ІМІ збирає факти порушень прав журналістів та медіа й повідомляє про них провідні міжнародні правозахисні організації та правоохоронні органи з вимогою розслідувати ці випадки.

Нагадаємо, у 2022 році на гарячу лінію ІМІ суттєво зросла кількість дзвінків щодо роботи в умовах воєнного стану. Це пов’язане з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Найбільше запитів щодо консультацій стосувалися доступу до інформації, який дійсно був в Україні проблемним упродовж 2022 року.

У 2021 році більшість питань на гарячу лінію ІМІ стосувалася карантинних обмежень, які суттєво вплинули на роботу журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!