ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проблемою розслідування злочинів проти журналістів є визначення статусу журналіста – речник МВС

15.11.2019, 11:34
Фото – МВС
Фото – МВС

Ключовою проблемою розслідування злочинів проти працівників ЗМІ є чітке визначення журналіста як особи, що професійно веде таку діяльність.

Про це повідомив 14 листопада директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко після першого засідання Ради з питань свободи слова і захисту журналістів при Президентові України, повідомляється на сайті МВС.

“Однією з ключових проблем розслідування такої категорії справ є чітке визначення журналіста як особи, що законно, професійно та систематично займається діяльністю, пов’язаною зі збиранням, одержанням, створенням, поширенням, зберіганням або іншим використанням інформації з метою її поширення на невизначене коло осіб через друковані засоби масової інформації, телерадіоорганізації, інформаційні агентства, мережу Інтернет”, – сказав він. 

За його словами, у цьому сенсі рекомендації парламентських слухань до МВС і НП, у яких згадуються як суб’єкти журналістської діяльності ефемерні “інші особи у зв’язку із реалізацію ними права на свободу слова” або якісь невідомі “медіаучасники” геть не сприяє точній кваліфікації злочину і його ефективному розслідуванню. 

Як повідомляв ІМІ, 14 листопада Рада з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові України на першому засіданні заслухала інформацію правоохоронних органів про розслідування у зв’язку з погрозами журналістам Радіо Свобода та оприлюдненням їхніх персональних даних.

Liked the article?
Help us be even more cool!