ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Президент Радіо Свобода відреагував на критику Зеленського щодо журналіста програми "Схеми"

21.05.2020, 10:05
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

Президент Радіо Свобода Джеймі Флай відреагував на слова Президента України Володимира Зеленського, який на пресконференції 20 травня назвав нахабством методи роботи журналіста проєкту Радіо Свобода "Схеми" Михайла Ткача, що на авто супроводжує кортеж Президента. Про це повідомяє "Детектор медіа".

"Активні медіа необхідні для функціонування демократії. "Радіо Свобода" та "Схеми" не відмовляться від нашої роботи доносити факти, зокрема незручні, до народу України", – написав у твітері Джеймі Флай.

Нагадаємо, Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста проєкту "Схеми" Максима Савчука, зробив ремарку про те, "яка в нас вільна країна, демократична, яке ставлення до журналістів, які фінансуються навіть не Україною, а іншими державами". Далі він згадав журналіста "Схем" Михайла Ткача і запитав у його колеги: "Чи є у світі хоч одна країна, де в кортежі Президента їздить журналіст? <…> Чи існує таке нахабство десь у світі? Думаю, такого немає ніде. Мені здається, що між владою і журналістикою не можна переходити на особистості, не можна порушувати закон, ким би ми не були".

Головна редакторка програми "Схеми" Наталія Седлецька у відповідь на закиди Президента наголосила, що всі журналісти "Схем", включно з Михайлом Ткачем, діють виключно в межах норм законодавства та відповідно до журналістських стандартів "Радіо Свобода" – видання з більш ніж 65-річною історією.

"Робота нашої редакції спрямована виключно на висвітлення суспільно важливої інформації, яка б в іншому випадку залишилася таємною або непублічною. Наші журналісти керуються лише інтересами суспільства, а не конкретної влади чи конкретного президента – як і належить незалежній журналістиці", – повідомила пані Седлецька.

Liked the article?
Help us be even more cool!