ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресцентр ООС заявив, що не виявив витоку персональних даних журналістів

26.09.2019, 11:50

Пресцентр Операції об'єднаних сил (ООС) повідомляє, що під час внутрішньої перевірки не виявлено витоку персональних даних зарубіжних та українських журналістів, акредитованих для роботи в районі проведення ООС. Про це повідомляється на сторінці пресцентру ООС у фейсбуку.

“У межах внутрішньої перевірки щодо ймовірного витоку персональних даних закордонних та українських журналістів, які подали заявки на акредитацію для роботи в районі проведення операції Об'єднаних сил до пресцентру ОС, повідомляється наступне: у вказаний в дописі період інцидентів, пов’язаних із втручанням в роботу мереж електронного документообігу, не виявлено”, – повідомляє пресцентр.

Водночас, ідеться в повідомленні, було ухвалено рішення про зміну електронної адреси для акредитації представників ЗМІ в районі проведення операції Об'єднаних сил.

“Інформуємо, що електронні адреси, якими пресцентр Об'єднаних сил користується для комунікації, захищені Угодами про конфіденційність, що діють в контексті публічних договорів з надання послуг електронної пошти. Обробка персональних даних проводиться таким чином, аби унеможливити ідентифікацію громадян сторонніми особами”, – йдеться в повідомленні.

Пресцентр наголошує на тому, що персональні дані оброблюють не довше, ніж це необхідно, щоб ідентифікувати особу для проведення акредитації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Також у пресцентрі ООС повідомляють, що для попередження можливих наступних інцидентів представники ЗМІ мають надсилати свої дані в захищених відповідним чином архівах і надавати до них доступ безпечним способом.

“Нагадуємо, що стара адреса для акредитації з цього моменту недійсна. Нова адреса – [email protected]”, – додали в пресцентрі ООС.

Як повідомляв ІМІ, 23 вересня журналістка Kyiv Post Анна Миронюк повідомила, що отримала SMS-повідомлення від бойовиків з окупованих районів Луганської області про те, що їй може загрожувати від 10 років до довічного терміну ув'язнення через нібито “геноцид та заборонені засоби / методи ведення війни”.

Liked the article?
Help us be even more cool!