ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пресслужбу Полтавської міськради очолить депутат-священник Олександр Дедюхін

30.05.2023, 12:00
Фото - Микола Лисогор, Полтавщина
Фото - Микола Лисогор, Полтавщина

З 1 червня обов’язки керівника пресслужби Полтавської міської ради виконуватиме депутат міськради від партії "Європейська солідарність", протоієрей Православної цервки України та настоятель Свято-Миколаївського храму Олександр Дедюхін.

Про це повідомляє “Полтавщина” з посиланням на в. о. міського голови Полтави та секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова.

“Чому саме він? Тому що Олександр Дедюхін чудово володіє засобами комунікації, месенджерами та іншими засобами налагодження зв’язків. Він блогер та священник і вміє доносити необхідні смисли. Він заряджений позитивом і приблизно з 1 червня приступить до виконання своїх обов’язків. Незабаром мають відбутися і пресконференції, і круглі столи”, - сказав “Полтавщині” Андрій Карпов.

У березні попередня керівниця пресслужби міськради Аліна Рябокінь добровільно звільнилася, хоча не припинила вести діяльність в соцмережах для піару команди Олександра Мамая.

Як повідомляв ІМІ, 21 липня 2022 року полтавські журналісти заявили про перешкоджання з боку посадовців міської ради, у тому числі пресслужби. Медійники вимагали “професійно та з повагою ставитися до роботи ЗМІ, зокрема пресслужбою Полтавської міської ради”. Також журналісти вимагали провести круглий стіл з керівницею пресслужби Полтавської міської ради Аліною Рябоконь та депутатами для обговорення незадовільної комунікації та знаходження шляхів розв'язання проблеми.  

Журналісти скаржилися на бюрократичні відписки замість відповідей на інформаційні запити; неможливість отримати необхідні коментарі оперативно; відсутність “живого” спілкування з посадовцями міськради, брифінгів; запізнілі анонси заходів або взагалі їхню відсутність. Також скаржаться на неналежне виконання посадових обов'язків та ігнорування законів “Про пресу”, “Про інформацію”, “Про телебачення та радіомовлення”, “Про інформаційні агентства” з боку керівниці пресслужби Полтавської міської ради Аліни Рябоконь.

Лист зі скаргами отримали всі депутатські фракції та секретар Полтавської міськради Андрій Карпов, до посадових обов'язків якого входить керування роботою управління пресслужби. Проте скаргу журналістів про перешкоджання міська влада проігнорувала. Представниця ІМІ просила Карпова організувати зустріч, він спочатку погодився, просив надіслати офіційного листа. На цьому комунікація журналістів із секретарем міськради закінчилася.

Нагадаємо, 7 червня 2021 року Єпархіальна рада Полтавської єпархії ПЦУ тимчасово відсторонила Олександра Дедюхіна від звершення Божественної Літургії через сексистські заяви про аборти. Мова йде про надмірну активність Дедюхіна в соцмережах, що “призвела до різкої суспільної реакції на окремі висловлювання зазначеного священника”.

Крім того, Дедюхіну поставили вимогу до 6 вересня 2021 року припинити будь-яку публічну діяльність у соцмережах.

Як пише Повага, раніше Дедюхін назвав жінок, що відстоюють право розпоряджатися своїм тілом, “недорозвинутими особистостями”: “Коли недорозвинуті особистості ходять з транспарантами на кшталт: «Моє тіло — моє діло», як людина, що поважає свободу інших, я, в принципі можу частково з цим погодитися. До тієї межі, коли це не обмежує свободу інших. Ну, і щоб двічі не влаштовувати срач на одну ту саму тему, дитина в утробі — це не частина тіла жінки й зовсім не частина тіла чоловіка. Це окрема особистість. І її тіло вже зовсім не діло тих, хто її зачав”.

А потім опублікував ще один, у якому звинуватив жінок у потребі в абортах.

“Мені тут палко пишуть, мовляв, не можна вважати жінку лише інкубатором, матка — це її тіло, а всі противники абортів нехай забирають ембріони й ростять їх самі. Просто якщо хоча б на мить приспустити перетинки між звивинами, то можна дізнатися, що ембріон в матку потрапляє внаслідок певних дій, вчинених самою жінкою. І якщо ти вже дала згоду на одне, то будь ласка, неси відповідальність. При цьому зауважу, що відповідальність чоловіка набагато більше, в нас же ж патріархат, а не щось”, — зіронізував священник.

Група нардепок від партії "Європейська солідарність", зокрема, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ірина Фріз, Ірина Геращенко та Яна Зінкевич, засудили сексистські заяви Дедюхіна. Згодом партія виступила з заявою, в якій засудила сексистські висловлювання депутата.

Liked the article?
Help us be even more cool!