ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прем'єра українського фільму "20 днів у Маріуполі" відбудеться на кінофестивалі Sundance у США

09.12.2022, 09:57
Фото – Facebook-сторінка Мстислава Чернова
Фото – Facebook-сторінка Мстислава Чернова

Світова прем'єра фільму "20 днів у Маріуполі" відбудеться на кінофестивалі Sundance у січні наступного року в Парк-Сіті, штат Юта.

Про це повідомив візуальний журналіст Associated Press, письменник, режисер Мстислав Чернов.

Він подякував команді, яка працювала над тим, щоб цей фільм став можливим. 

"Але найголовніше, глибока подяка усім маріупольцям, які разом з нами пройшли через це пекло на землі. Сподіваюся, цей фільм допоможе світові зрозуміти та побачити масштаби руйнувань та страждань, які пережили люди під час облоги нашого улюбленого міста", – написав Чернов.

В інтерв'ю ІМІ Мстислав Чернов зазначив, що коли він працював у Маріуполі, там був поганий зв’язок або ж зовсім не було зв’язку

"Мені вдалося надіслати десь 30 хвилин від того, що я зняв. А зняв я близько 25 годин відео. Тобто з усього цього я зробив документальний фільм, прем’єра якого буде наступного року. Це колаборація Associated Press з PBS front line studio", – розповів режисер.

На запитання, чи був у нього варіант поїхати працювати до іншого міста, Мстислав Чернов говорить, Маріуполь здавався найважливішою локацією на той час.

"У якийсь момент, коли стало зрозуміло, що росіяни пішли на Київ і що вони вже близько до Києва, більшість міжнародних журналістів виїхала з Маріуполя та поїхали до Києва. Саме тому, що всім здавалося, що битва за столицю буде найважливішою з інформаційного погляду. І вже було зрозуміло, що оточення Маріуполя неминуче. І, думаю, люди теж не хотіли залишатись. Але ми сіли, подумали, зважили ризики, побудували плани з евакуації, виживання, якщо місто буде оточене, і вирішили залишитись у Маріуполі", – додав Мстислав Чернов.

Як повідомляв ІМІ, українські журналісти Мстислав Чернов і Євген Малолєтка стали лауреатами французької премії Bayeux Calvados-Normandy Award за репортажі з Маріуполя.

Liked the article?
Help us be even more cool!