ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ОБСЄ зі свободи ЗМІ занепокоєна санкціями, запровадженими РНБО щодо сайтів

25.08.2021, 14:44
Фото – hojemacau.com.mo
Фото – hojemacau.com.mo

Представниця ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Тереза Рібейро висловила занепокоєння запровадженням Радою нацбезпеки і оборони України (РНБО) санкцій стосовно низки ЗМІ, рекомендувавши ретельно перевіряти кожне видання, перш ніж вводити обмеження проти них.

Про це йдеться в заяві Рібейро, розміщеній 25 серпня на сайті ОБСЄ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Хоча Україна має законне право на захист своєї національної безпеки, влада має знайти збалансоване і пропорційне розв'язання проблем, пов'язаних із засобами масової інформації. Рішення, яке збереже плюралізм ЗМІ, вільний потік інформації та різноманітність думок на підставі відповідних міжнародних стандартів і зобов'язань ОБСЄ”, – йдеться в заяві Рібейро.

У заяві наголошується, що свобода засобів масової інформації залежить від здорового, динамічного та конкурентного середовища, що охоплює “голоси, які повідомляють найрізноманітніші новини”.

“Будь-які санкції щодо ЗМІ мають ретельно перевірятися та супроводжуватись ефективними процесуальними гарантіями для запобігання неправомірному втручанню”, – наголосила Рібейро.

Заява Рібейро з’явилася після ухвалення РНБО рішення про запровадження стосовно низки фізичних і юридичних осіб санкцій, через які було заборонено доступ до видань “Страна.ua”, “Ведомости” та “Московский комсомолец”.

Як повідомляв ІМІ, 21 серпня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 20 серпня “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

20 серпня Рада нацбезпеки і оборони запровадила санкції проти подружжя Шаріїв – Анатолія і Ольги та головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужви. Під заборону також потрапили сайти Страна.ua, Шарій.net, а також сторінки зазначених ресурсів у соціальних мережах.

Крім того, під санкції РНБО потрапили ТОВ “Ера-медіа”, “Бегемот Медіа” та інформаційного агентства Only News. Їх пов'язують з нардепом Андрієм Деркачем, проти якого також введені санкції.

Liked the article?
Help us be even more cool!