ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правозахисники закликали ОБСЄ тиснути на РФ через блокування українських медіа в Криму

25.06.2020, 10:06
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Кримська правозахисна група звертається до представників країн-учасниць ОБСЄ з проханням посилити тиск на Російську Федерацію для того, щоб вона припинила блокування медіа та інші незаконні обмеження свободи слова в Криму.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи.

Про посилення блокування в Криму українських незалежних медіа повідомила експертка Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова 23 червня під час онлайн-засідання ОБСЄ.

За словами правозахисниці, ці дії істотно обмежують доступ до інформації незалежних українських онлайн-медіа та FM-радіостанцій для жителів анексованого Криму. В умовах пандемії, додала Сєдова, така політика Росії в Криму ще більше ускладнює становище, позбавляючи людей доступу до незалежної інформації про ситуацію з пандемією в Україні, від якої може безпосередньо залежати життя і здоров'я цих людей.

Сєдова уточнила, що на півночі Криму українське FM-мовлення навмисно блокується за допомогою ввімкнення на українських частотах російських радіостанцій.

“У зв'язку з цим Кримська правозахисна група звертається до представників країн-учасниць ОБСЄ з проханням посилити тиск на Російську Федерацію для того, щоб вона припинила блокування медіа та інші незаконні обмеження свободи слова в Криму. А також щоб Російська Федерація припинила порушувати цілу низку зобов'язань перед іншими країнами-учасницями ОБСЄ”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, Кримська правозахисна група повідомила, що в червні ситуація з прийманням українського FM-радіосигналу в окупованому Росією Криму (на півночі півострова) погіршилася порівняно з попереднім моніторингом у березні. У червні сигнал українських FM-радіостанцій чути лише в п'яти з 19 населених пунктів.

Liked the article?
Help us be even more cool!