ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму посилилося блокування українського FM-радіосигналу – правозахисники

23.06.2020, 10:50
Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

У червні ситуація з прийманням українського FM-радіосигналу в окупованому Росією Криму (на півночі півострова) погіршилася порівняно з попереднім моніторингом у березні. Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Згідно з моніторингом, у червні сигнал українських FM-радіостанцій чути лише в п'яти з 19 населених пунктів. Ще в березні цього року мовлення українських радіостанцій за допомогою веж, розташованих у Чонгарі й Чаплинці, було чутно в дев'яти населених пунктах.

Водночас, зауважують правозахисники, кількість українських радіостанцій, які можна слухати в Криму, теж істотно зменшилася.

У Воїнці можна почути лише одну українську радіостанцію. У Красноармійському та Істочному – по дві, а в Передмістному і Новоалександрівці – по три українських FM-радіостанції. Біля КПВВ “Чонгар”, на окупованій території півострова, можна почути програми п'яти українських FM-радіо, й чотири українські радіостанції чутно з боку Криму поблизу КПВВ “Чаплинка”. 

У 14 населених пунктах (Вишнівка, Мартинівка, Завіт-Ленінський, Солоне Озеро, Єрмакове, Придорожнє, Зарічне, Джанкой, Овочеве, Лобанове, Зелена Нива, Красноперекопськ, Армянськ, Ішунь) на українських радіочастотах транслюють свої програми російські FM-станції. 

У березні в населених пунктах Вишнівка, Єрмакове, Придорожнє та Зелена Нива можна було почути сигнал лише однієї української радіостанції. У червні на цей сигнал налаштуватися не вдалося.

Заразом у 16 населених пунктах з 19 на деяких частотах зафіксовано одночасне мовлення двох станцій – української та російської. “Це свідчить про цілеспрямоване блокування українського FM-радіомовлення російськими станціями”, – зазначає правозахисна група.

Радіо “Культура”, “Промінь”, “Армія FM” і “Нова Каховка” чутно у двох населених пунктах з усього списку, радіо “НВ” – у трьох, Українське радіо й Радіо Крим.Реалії – в одному з 19 перевірених.

“Отже, порівнюючи з березнем 2020-го, на півночі Криму суттєво скоротилося покриття FM-мовлення Радіо Крим.Реалії, що раніше було чутно в шести населених пунктах зі списку. Поширення сигналу радіостанції “Армія FM” скоротилося з чотирьох населених пунктів до двох”, – йдеться в моніторингу.

Liked the article?
Help us be even more cool!