ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці повідомили про підозру псевдоосвітянці за впровадження стандартів освіти РФ у Криму

Підозрювана в колабораціонізмі. Фото – прокуратура АР Крим та м. Севастополя

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі громадянці України, яка впроваджує освітні стандарти РФ в школах Криму. Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

Слідство встановило, що підозрювана 2021 року погодилася працювати в окупаційному “Кримському республіканському інституті післядипломної педагогічної освіти” (КРІППО) та була призначена на посаду “завідувачки кафедри філології”.

Упродовж 2022–2024 років вона безпосередньо брала активну участь у проведенні конференцій та семінарів, присвячених питанню реалізації стандартів освіти РФ з викладання російської мови в навчальних закладах Криму, зазначає прокуратура.

Також підозрювана в складі авторського колективу “КРІППО” розробила низку підручників та посібників з російської мови для учнів 5–11 класів згідно зі стандартами держави-агресора.

Крім того, в травні 2024 року вона взяла участь у пресконференції “Російська мова в Криму: ініціативи та перспективи русистів”, яка відбулася в Сімферополі в студії пропагандистського телеканалу “Ріа Новини Крим”. 

“На цьому заході вона розповіла про розробку вказаних підручників та закликала викладачів, учнів та батьків використовувати їх в навчальному процесі. Своїми діями підозрювана сприяє державі-окупанту в знищенні української ідентичності кримських школярів та цілеспрямованому насадженні російської мови в учбових закладах півострова”, – зазначає прокуратура.

Їй повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі із забороною вести певну діяльність на строк до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, правоохоронці оголосили підозру директору Інституту медіакомунікацій, медіатехнологій та дизайну окупаційного Кримського федерального університету ім. В. І. Вернадського у виправдовуванні збройної агресії проти України та розпалюванні національної ворожнечі.

Liked the article?
Help us be even more cool!