ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 12 років ув'язнення загрожує пропагандисту окупаційного кримського телеканалу "Мілет"

Правоохоронці повідомили про підозру директору Інституту медіакомунікацій, медіатехнологій та дизайну окупаційного Кримського федерального університету ім. В. І. Вернадського у виправдовуванні збройної агресії проти України та розпалюванні національної ворожнечі.

Про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя

За даними слідства, у 2022–2023 роках підозрюваний вів авторську програму на пропагандистському телеканалі “Миллет”, у якій транслював наративи держави-агресора, підтримуючи окупацію Криму та інших регіонів України.

Фото – прокуратура АР Крим та м. Севастополя

“Зокрема, він наголошував на “історичній належності” тимчасово окупованих територій до складу РФ, позитивно оцінював “їхнє звільнення під час СВО” та стверджував, що “України як держави не має існувати в майбутньому”. 

В ефірі декількох випусків підозрюваний акцентував, що насправді РФ “бореться з колективною Європою під жовто-блакитними знаменами”, а відповідальність за розв'язання війни проти України та загибель людей перекладав на США”, зазначає прокуратура.

Водночас він закликав кримчан отримувати російські паспорти, а тих з них, хто підтримує ЗСУ, пропонував “відвозити до українського військкомату”.

Його дії кваліфікували як:

  • публічні заклики до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч.ч. 1, 2 ст. 110 КК України); 
  • колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України); 
  • умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК України);
  • виправдовування збройної агресії РФ проти України, вчинене з використанням медіа (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За вказані дії підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Як повідомляв ІМІ, український суд засудив до 12 років позбавлення волі генерального директора окупаційного медіахолдингу “Телерадіокомпанія Крим”, визнавши винним у колабораціонізмі, зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!