ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Правоохоронці передали до суду справу щодо побиття хмельницької журналістки

30.10.2020, 14:30
Фото – newsone.ua
Фото – newsone.ua

Поліція Хмельниччини скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо заподіяння тілесних ушкоджень журналістці телеканалу NewsOne Тетяні Сивоконь 25 березня в місті Красилів.

Про це представниці ІМІ в Хмельницькій області Альоні Березі повідомила начальниця Сектору комунікації ГУ НП в Хмельницькій області Інна Глега та керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець.

“Слідчі Красилівського відділу поліції направили до суду кримінальне провадження, яке було відкрите 25 березня поточного року за ч. 2 ст. 345-1 “Погроза або насильство щодо журналіста”. Провадження розслідувалося за фактом заподіяння власному кореспонденту телеканалу NewsOne під час проведення зйомок сюжету тілесних ушкоджень  власником  магазину в м. Красилів, який здійснює торгівлю засобами особистої гігієни”, – повідомила Глега.

Нагадаємо, 25 березня 2020 року в місті Красилів, що на Хмельниччині, продавець масок напав на знімальну групу телеканалу NewsOne під час проведення журналістського розслідування, внаслідок чого журналістці наклали гіпс на руку.

Процесуальне керівництво в цій справі здійснювала Старокостянтинівська місцева прокуратура.

За словами Василя Сліпця, обвинувальний акт складено стосовно жителя Красилова.

“Наразі очікується призначення цього кримінального провадження до судового розгляду”, – сказав він.

Представниця ІМІ в Хмельницькій області також попросила підтвердити чи спростувати інформацію керівника місцевої прокуратури щодо закриття згаданого вище провадження під час досудового розслідування. Закриття кримінального провадження слідчими керівник прокуратури підтвердив:

“У ході досудового розслідування дане кримінальне провадження слідчими поліції закривалось. Однак рішення про закриття цього кримінального провадження було скасовано місцевою прокуратурою”, – додав він.

У реєстрі судових рішень це кримінальне провадження згадується в трьох судових рішеннях. У першому йшлося про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю їхнього вилучення, а саме до відео з камер відеонагляду. В доступі до роздруківок мобільного оператора продавця масок відмовлено (під час досудового розслідування встановлено, що це фізична особа – підприємець, яка здійснює роздрібну торгівлю в неспеціалізованих магазинах).

26 жовтня 2020 року Хмельницький апеляційний суд своєю ухвалою задовольнив подання голови Красилівського районного суду від 22 жовтня 2020 року та матеріали кримінального провадження передав на розгляд до Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області.

Санкція за умисне заподіяння журналісту легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з веденням ним законної професійної діяльності передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Liked the article?
Help us be even more cool!