ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Працівники Радіо Свобода подали до суду позов проти Портнова

23.04.2020, 14:03
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Двоє працівників Радіо Свобода Сергій Іщенко та Борис Мазур подали цивільні позови до Печерського районного суду Києва проти ексзаступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на сайт судової влади.

Працівники медіа подали 13 і 14 квітня позови про захист права на приватність, зобов'язання вилучити персональні дані особи та відшкодування морального збитку.

Позовну заяву розглядатимуть судді Тетяна Ільєва та Світлана Волкова.

Дати судових засідань наразі невідомі.

Як повідомляв ІМІ, 31 жовтня 2019 року ексзаступник очільника Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов оприлюднив персональні дані водія знімальної групи програми "Схеми", яка готувала розслідування щодо впливу та зв’язків колишнього посадовця з новою українською владою. Редакція розцінила це як прямий тиск на команду "Схем".

2 листопада 2019 року Андрій Портнов пригрозив всій редакції програми журналістських розслідувань "Схеми" публікацією "їхньої детальної особистої та персональної інформації", а також "аналізом приватного життя і ненав'язливим супроводом в темний час доби" та оприлюднив три номери автівок, які, за його словами, пов'язані з журналістами.

4 листопада 2019 року Рух "Медіа за усвідомлений вибір" та інші представники медіа закликали владу й правоохоронні органи притягнути до відповідальності Андрія Портнова та попросили гарантувати безпеку журналістам.

Liked the article?
Help us be even more cool!