ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Повітряні сили звинуватили Defence Express у підігруванні ворогу через матеріал про збиття "Кинджала"

05.05.2023, 16:23
Фото – defence-ua.com
Фото – defence-ua.com

Портал Defence Express повідомив 5 травня про нібито збиття уночі 4 травня над Києвом гіперзвукової російської ракети Х-47 "Кинджал". Повітряні сили звинуватили медіа в підігруванні ворогу.

Посилаючись на власні джерела, видання опублікувало фото уламків ракети без бойової частини, які впали на стадіоні в межах столиці. 

Про атаку Києва вночі 4 травня дронами Shahed та ракетами, "ймовірно, балістичного типу" повідомила Київська міська військова адміністрація.

Після цих публікацій Повітряні сили порадили звертатися до Defence Express та КМВА "по додаткову актуальну, оперативну та достовірну інформацію, яку використає ворог у війні проти України", і сказали, що сьогодні коментарів не даватимуть.

Зрештою, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі Суспільному спростував інформацію про збиття балістичної ракети "Кинджал" над Києвом у ніч проти 4 травня.

"Була ймовірність застосування, але балістичних ракет не зафіксовано", – сказав Ігнат.

Директорка ІМІ Оксана Романюк зазначила, що журналісти, які провели розслідування,  написали про це коректно, виконавши свою роботу і витримавши час відповідно до стандартів, затверджених самим Міноборони.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2022 року командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що не повідомлятиме українським та закордонним ЗМІ про роботу протиповітряної оборони країни. Також це стосується процесу надходження в Україну зенітних ракетних систем IRIS-T та Nasams і їхньої бойової роботи.

Liked the article?
Help us be even more cool!