ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство України закликає держмовника Чорногорії видалити "провокаційну новину"

28.01.2022, 12:19

Посольство України в Чорногорії закликає державну телерадіокомпанію RTCG видалити новину про “напад України” на сепаратистів “ЛНР”.

Про це йдеться в заяві посольства, опублікованій у Facebook.

“У момент найбільшої загрози нападу Росії на Україну ми буквально вражені публікацією державного мовника Чорногорії RTCG, яка легітимізує сепаратистське угруповання на тимчасово окупованих територіях на Сході України”, – йдеться в заяві.

Посольство вимагає права на публічне спростування недостовірної інформації.

“Закликаємо RTCG якнайшвидше видалити цю провокаційну публікацію та запобігти в майбутньому поширенню інформації, яка не відповідає офіційній позиції Чорногорії щодо територіальної цілісності України та міжнародного права”, – зазначило посольство.

Як повідомляв ІМІ, 28 січня сайт державної телерадіокомпанії Чорногорії RTCG опублікував новину про те, що українські військові нібито атакували сепаратистів так званої “Луганської народної республіки”. У тексті наводять заяву “офіцера пресслужби ЛНР Олександра Мазейкіна” стосовно того, що під час артобстрілу української армії “загинув боєць Народної міліції ЛНР”. Видання написало про “ЛНР” і “народне ополчення” без будь-яких вказівок на те, що це проросійські незаконні збройні формування, які перебувають на окупованій українській території.

Liked the article?
Help us be even more cool!