ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посолка США в Україні: Журналіст вижив під час російського обстрілу завдяки броні ІМІ

19.09.2024, 14:14
Леся Луцюк

Журналіст медіагрупи “Накипіло” Віктор Пічугін під час масованої російської дронової атаки Харкова вночі 4 квітня вижив завдяки бронежилету та шолому, які отримав від Інституту масової інформації (ІМІ).

Про це розповіла посолка США в Україні Бріджит Брінк 19 вересня під час відкриття National Media Talk 2024 у Києві.

“Віктор, журналіст “Накипіло” в Харкові, знімав роботу рятувальників, коли поряд влучила ракета (дрон, – ред.) і його група опинилася під обстрілом. Це був “подвійний удар” – одна з найцинічніших і найжахливіших тактик Росії у її жорстокій війні в Україні. Життя Віктора в безпеці лише завдяки бронежилету й касці, які йому надав Інститут масової інформації”, – розповіла Бріджит Брінк. 

Віктор Пічугін в укритті 4 квітня 2024 року під час обстрілу РФ, фото – Віктор Пічугін

Як повідомляв ІМІ, Віктор Пічугін потрапив під обстріл, коли росіяни завдали повторного удару по житловій забудові Харкова, де вже працювали рятувальники. Це призвело до загибелі чотирьох людей (троє рятувальників і одна цивільна жінка), ще 12 були поранені. Віктор отримав контузію.

У коментарі представниці ІМІ він зазначив, що йому дуже пощастило і він вважає це другим днем народження, оскільки вибух стався дуже близько. Віктор розповів, що його врятувало те, що він разом з медиками вчасно почав звідти відходити, і те, що вони всі були в захисті. Журналіст був одягнений у бронежилет і шолом, які отримав від ІМІ. 

Інститут масової інформації надає медійникам у безоплатне користування якісні і перевірені засоби захисту та індивідуальні аптечки. Заявку на отримання захисного обладнання можна подати через ФОРМУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!