ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посол України закликав Ізраїль заблокувати разом з Al Jazeera російські канали

Фото – Jack Guez / AFP
Фото – Jack Guez / AFP

Посол України Євген Корнійчук закликав Ізраїль заблокувати в країні разом з телеканалом Al Jazeera російський пропагандистський канал Russia Today та інші російські канали.

Про це дипломат заявив 24 жовтня на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

За його словами, саме сьогодні в Ізраїлі закривають відділення Al Jazeera. 

“Це важливо, оскільки це той орган, який надавав неправдиву з точки зору Ізраїлю інформацію щодо дій ХАМАС, “Хезболли”, інших терористичних організацій. Ми ставимо питання про те, щоб так само закрити Russia Today та інші російськомовні й англомовні канали, які мають відкрите мовлення на Ізраїль”, – сказав він.

Корнійчук висловив сподівання, що уряд Ізраїлю підтримає петицію громадських організацій, які на прохання українського посольства до нього звернулися, і діяльність терористичних каналів, які сіють російську пропаганду, буде припинено в Ізраїлі.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня уряд Ізраїлю схвалив правила, які дозволять йому тимчасово закрити іноземні телеканали під час чинного надзвичайного стану через війну з ХАМАС, якщо канали завдають шкоди національній безпеці.

Раніше ізраїльська розвідка “Моссад” підтримала висунуту пропозицію Шломо Караї. “Моссад” надав уряду дані, що співробітники телеканалу розкривають інформацію про місце розташування сил Армії оборони Ізраїлю і в такий спосіб наражають військових на небезпеку.

Liked the article?
Help us be even more cool!