ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ізраїль ухвалив правила, які надалі дозволять закрити офіс каналу Al Jazeera

Фото – aa.com.tr
Фото – aa.com.tr

Уряд Ізраїлю схвалив 20 жовтня правила, які дозволять йому тимчасово закрити іноземні телеканали під час чинного надзвичайного стану через війну з ХАМАС, якщо канали завдають шкоди національній безпеці, повідомляє Times of Israel.

Ухвалення цих правил ініціював міністр зв’язку Шломо Караї, щоб закрити в країні саме бюро катарського телеканалу Al Jazeera, який, як він стверджує, завдав шкоди національній безпеці з початку війни.

Правила мають зворотну дію, повідомили в офісі Караї, що означає, що трансляції телеканалу Al Jazeera після нападу ХАМАС 7 жовтня та оголошення надзвичайного стану тепер можуть бути використані як основа для рішення про закриття каналу.

Пропозицію про закриття Al Jazeera буде винесено на наступне засідання кабінету міністрів безпеки, який має схвалити такі запити.

“Трансляції та репортажі Al Jazeera є підбурюванням проти Ізраїлю, допомагають ХАМАС-ІДІЛ та терористичним організаціям у їхній пропаганді та заохочують до насильства проти Ізраїлю”, – заявив Караї.

Офіс Караї заявив, що прагнення закрити Al Jazeera в Ізраїлі ґрунтувалося на “доказах того, що канал допомагає ворогу, транслюючи пропаганду на службі ХАМАС арабською та англійською мовами для глядачів у всьому світі та навіть передаючи конфіденційну інформацію ворогу”.

Al Jazeera спростував ці звинувачення.

Як повідомляв ІМІ, 15 жовтня глава мінзв'язку Ізраїлю Шломо Караї заявив, що має намір домагатися схвалення урядом країни пропозиції щодо закриття ізраїльського бюро Al Jazeera. Міністр звинуватив телеканал у підтримці ХАМАС і в тому, що він наражає ізраїльських солдатів на ризик потенційних атак із сектору Газа. За його словами, Al Jazeera “є каналом поширення підбурювання та пропаганди ХАМАС”, “робить відеознімання [ізраїльських] солдатів і розмовляє з [представниками] ХАМАС”.

Наразі в ізраїльському бюро Al Jazeera працюють близько 30 співробітників, більшість яких – громадяни Ізраїлю.

Ізраїльська розвідка “Моссад” підтримала висунуту пропозицію Шломо Караї. “Моссад” надав уряду дані, що співробітники телеканалу розкривають інформацію про місце розташування сил Армії оборони Ізраїлю і в такий спосіб наражають військових на небезпеку.

7 жовтня палестинське збройне угруповання ХАМАС напало на Ізраїль. У відповідь Ізраїль завдає масованих авіаударів по сектору Газа.

Liked the article?
Help us be even more cool!