ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Моссад" рекомендував закрити в Ізраїлі бюро Al Jazeera: обвинувачують у розкритті даних про ЦАХАЛ

Фото – aa.com.tr
Фото – aa.com.tr

Ізраїльська розвідка “Моссад” підтримала висунуту раніше пропозицію глави мінзв'язку країни Шломо Караї про закриття бюро катарського телеканалу Al Jazeera в Ізраїлі. Про це повідомляє “Настоящее время” з посиланням на ізраїльське державне агентство Kan.

“Моссад”, як уточнює агентство, надав уряду дані, які підтверджують, що співробітники телеканалу розкривають інформацію про місце розташування сил Армії оборони Ізраїлю і в такий спосіб наражають військових на небезпеку.

Пропозицію глави ізраїльського мінзв'язку, за інформацією Kan, також підтримали в генштабі та міноборони Ізраїлю. Стриману позицію щодо закриття Al Jazeera в Ізраїлі висловлює, за даними Kan, Служба спільної безпеки країни, але проти закриття телеканалу не заперечує. У МЗС країни теж підтримали цей захід, але нагадали про можливі негативні репутаційні наслідки цього рішення.

Питання про можливе закриття бюро Al Jazeera в Ізраїлі уряд країни розгляне 16 жовтня.

Нагадаємо, 15 жовтня в ефірі армійського радіо “Галей ЦАХАЛ” глава мінзв'язку Ізраїлю Шломо Караї заявив, що має намір домагатися схвалення урядом країни пропозиції щодо закриття ізраїльського бюро Al Jazeera. Міністр звинуватив телеканал у підтримці ХАМАС і в тому, що він наражає ізраїльських солдатів на ризик потенційних атак із сектору Газа. За його словами, Al Jazeera “є каналом поширення підбурювання та пропаганди ХАМАС”, “робить відеознімання [ізраїльських] солдатів і розмовляє з [представниками] ХАМАС”.

Наразі в ізраїльському бюро Al Jazeera працюють близько 30 співробітників, більшість яких – громадяни Ізраїлю.

7 жовтня палестинське збройне угруповання ХАМАС напало на Ізраїль. Унаслідок атаки, за останніми даними, загинуло понад 1400 ізраїльтян, поранено близько 3400. У відповідь Ізраїль уже кілька днів завдає масованих авіаударів по сектору Газа. За даними МОЗ Палестини, в секторі Газа внаслідок бомбардувань загинули 2670 людей, ще 9600 поранено.

Liked the article?
Help us be even more cool!