ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Посольство США розчароване наданням ГПУ доступу до журналістських матеріалів

21.02.2019, 10:13
Фото - Твіттер Посольства США в Україні

Посольство США в Україні розчароване рішенням Печерського райсуду Києва про надання Генеральній прокуратурі доступу до журналістських матеріалів. Про це йдеться у заяві диппредставництва у Twitter, повідомляє Укрінформ.

“Розчаровані рішенням Печерського районного суду, за яким наполегливо вимагається доступ до журналістських матеріалів. Медіа відіграють важливу роль у розслідуванні корупції і зміцненні української демократії. Українські посадовці мають підтримувати незалежну журналістику, а не душити її”, - зазначили у посольстві.

Як повідомляв ІМІ,  4 лютого Печерський райсуд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до внутрішніх документів редакції “Нового времени” і до всіх матеріалів, які надсилав на емейл-адреси видання його журналіст Іван Верстюк.

Речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що слідчі прокуратури були вимушені отримати доступ до матеріалів “Нового времени” через суд, оскільки власник інформації ТОВ “Видавничий Дім “Медіа-ДК” відмовився надавати необхідні для розслідування матеріали.

19 лютого Медіарух заявив, що розцінює дії Генпрокуратури та рішення Печерського райсуду щодо надання доступу до матеріалів  видання “Новое время” як порушення свободи.

Комітет захисту журналістів (CPJ) розкритикував українську прокуратуру через тиск на видання “Новое время”.

20 лютого представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав владу України поважати право журналістів не розкривати свої джерела інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!