ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Портнов подав позов проти Руху "Чесно" з вимогою вилучити його з реєстру зрадників

Заступник голови адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов подав до суду на Рух “Чесно” та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це повідомляється на сайті “Чесно”.

Портнов вимагає визнати недостовірною і такою, що паплюжить честь, гідність та ділову репутацію, таку інформацію: 

  • вчинення державної зради;
  • “Zрадник країни”;
  • “Посібник російських можновладців, які взялись за агресивну війну проти України та зміну її кордонів”;
  • “кримінальне провадження за ст. 111 ККУ (державна зрада)”. 

Також він вимагає  видалити профіль Андрія Портнова з Реєстру зрадників, який веде рух. 

Від Руху “Чесно” Портнов хоче отримати 250 тис. грн, до НАЗК фінансових претензій не має. 

“Ми очікували, що Портнов позиватиметься до “Чесно”. Його адвокати впродовж останнього року подали позови до низки медіа та громадських організацій, щоб спростувати його ймовірну причетність до окупації Криму та звʼязків з Росією. Сам Портнов, який після початку війни виїхав за кордон, активно зачищає українське медіаполе і вимагає прибрати всі згадки про нього як про проросійського політика та зрадника”, – прокоментувала лідерка руху Віта Думанська.

Суд ухвалив розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін у судове засідання. 

Рух “Чесно” вважає цю справу суспільно важливою та наполягає на загальному розгляді з викликом сторін. 

Як повідомляв ІМІ, ексзаступник голови адміністрації президента Андрій Портнов подав до суду на hromadske через розслідування “Як віджимали Крим: ексклюзивні записи”.

13 грудня 2023 року Андрій Портнов виграв суд першої інстанції проти медіа, які згадали про нього в статті про “колаборантів” та “зрадників”.

Тоді Печерський райсуд Києва зобов'язав Центр протидії корупції, УП та “Фокус” спростувати поширену про нього інформацію.

Йшлося про статтю авторства Центру протидії корупції “Колаборанти, зрадники, поплічники Росії: на кого Україна досі не наклала санкції для конфіскації активів”, яку на своєму сайті опублікувала “Українська правда” та передрукував “Фокус” і поширив телеграм-канал ЦПД.

У позові Портнов зазначив, що 24 липня 2023 року відповідачі поширили щодо нього “недостовірну інформацію”, зміст якої полягає в тому, що він є “проросійським діячем, колаборантом, зрадником, поплічником Росії, до якого повинні бути застосовані персональні санкції та конфісковані активи відповідно до Закону України “Про санкції”.

Liked the article?
Help us be even more cool!