ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Портал BukNews призупинив свою роботу: головреда Юрія Чорнея мобілізували до ЗСУ

29.09.2023, 15:05
Альона Чорна
Фото – фейсбук Юрія Чорнея
Фото – фейсбук Юрія Чорнея

Інформаційний портал BukNews (Чернівці) тимчасово зупиняє роботу через мобілізацію до Збройних сил України головного редактора Юрія Чорнея. Про це повідомляється на сайті видання.

Юрій Чорней є засновником сайту. Він єдиний журналіст, який забезпечував інформаційну діяльність сайту. 

У публікації головний редактор, зокрема, зазначає, що служитиме в лавах ЗСУ як офіцер з морального виховання бійців.

“Держава вирішила за мене, що я їй потрібен не як артилерист, а в ролі офіцера з морального виховання бійців. З того, що розповіли військовослужбовці, які вже встигли побувати на фронті, справа ця не надто складна, але специфічна. Наприклад, це мені доведеться стежити за тим, чи не зловживають військовослужбовці спиртним. А для цього навіть переглядати вміст їхніх посилок, які їм присилають рідні і друзі на фронт. І ніякого тобі метамодерну”, – написав журналіст.

Юрій Чорней констатує, що на роботі BukNews, який “з горем навпіл годував його родину починаючи від 2012 року, можна поставити крапку”.

“Повернутися в інформаційне поле, навіть якщо мені пощастить вижити, не скалічіти й не втратити рештки здоров’я, практично неможливо. Час не стоїть на місці, порожнє місце швидко заповнюють нові видання, а на місце старим журналістам приходять нові”, – написав він. 

Він розповів, що створив собі робоче місце сам і сумнівається, що після служби легко знайде собі роботу.

“На відміну від людей, які йдуть до ЗСУ з якогось конкретного місця роботи, моє я створював собі сам. Зареєструвавшись для цього ФОПом (у військкоматі сказали, що дружині видадуть довідку для передачі в податкову, аби призупинити мою підприємницьку діяльність). Навряд чи після двох років (якщо пощастить) служби в ЗСУ – з, можливо, купою набутих психічних і фізичних травм я легко знайду собі роботу в Чернівцях. Як система ставиться до відпрацьованого матеріалу, як журналіст, я знаю не з других рук. Грошовитих і впливових друзів, які гарантовано прийдуть на допомогу, я також не маю. Тому вже зараз знаю, що доведеться несолодко”, – додав Юрій Чорней. 

Юрій Чорней – історик, журналіст, лауреат Всеукраїнської премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності за 2009 рік.

Із 2002 року і дотепер – професійний журналіст. Засновник і чинний редактор інтернет-порталу “BukNews: Всі новини Буковини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!