ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поплавський позивається до кіровоградської газети за згадку про його голосування за закони 16 січня

16.10.2014, 17:08

Народний депутат та кандидат в народні депутати по 101-му виборчому округу Михайло Поплавський подав до суду чотири позови на кіровоградську обласну громадсько-політичну газету “101-й округ” з вимогою спростування, на його думку, неправдивих матеріалів. Крім того, політик вимагає від газети морального відшкодування на загальну суму 20 тис грн. Про це ІМІ повідомив головний редактор газети Сергій Піддубний.

За його словами, газета опублікувала низку викривальних кореспонденцій про колишніх і нинішніх депутатів Ю.Литвина, В.Грушевського та М.Поплавського. Поплавський подав на газету до суду одразу чотири позови за нібито неправдиві матеріали, опубліковані у ній.

Так, у першому адміністративному позові позивач просить суд визнати відомості, розповсюджені та поширені в газеті «101-й округ» в особі редактора Піддубного С.В. та засновника Піддубного В.С. від 09.10.2014 року за № 14 (20) на першій сторінці газети під заголовком «Чи вдасться Михайлу Поплавському знову підкорити 101 округ?» такими, що мають недостовірний та наклепницький характер про кандидата в депутати Поплавського.

Зокрема, неправдивими позивач вважає такий уривок зі статті: “Мені та моїм сусідам минулої суботи вклали в хвіртку по спецвипуску районної газети з передвиборною агітацією кандидата в народні депутати Михайла Поплавського. Якщо коротко, то суть всіх тих матеріалів така сама, що й була тоді, коли він висувався і нардепи по нашому окрузі років десять тому. Тому шукав відповіді на одне питання: як пояснює чи виправдовує Михайло Михайлович своє голосування за так звані закони 16 січня, за яким обмежувались свободи українців узаконювалась диктатура правоохоронних органів?..”.

У другому позові Поплавський просить визнати відомості, розповсюджені та поширені в газеті від 09.10.2014 року за №14 (20) на другій сторінці газети під заголовком «За що голосував 16 січня Поплавський і до чого це привело», такими, що мають недостовірний та наклепницький характер. А саме: “Нагадаємо, до прийняття їх також приклав руку нинішній народний депутат України Михайло Поплавський. Чи можемо, чи маємо право знову дозволити вершити долю України і в наступному складі Верховної Ради, куди знову рветься? Ні в якому разі. Вистачить того горя, що приніс він та інші депутати від ПР, КГ1У своєю безпринципністю в січні цього року”.

У третьому адміністративному позові позивач просить визнати відомості, розповсюджені та поширені за підписами та від імені Громадської організації «Ультрас Черкаси», в особі Майорова Даниїла Андрійовича, Черкаської обласної організації партії «Всеукраїнське Об’єднання «Батьківщина», в особі голови Бондаренко Анатолія Васильовича, Громадської організації «Автомайдан-Черкаси», в особі Сергія Яковенко, Громадської організації «Громадський рух «ЧЕСНО», в особі Вікторії Феофілової в газеті 101-й округ від 09.10.2014 року за №14 (20) на першій сторінці газети “Перед тим як обирати депутата, пересвідчіться у тому, що живуть вони поруч з вами, а не за 2-метровим парканом у міні Межигір’ї”, а саме: “Не продайте свою честь і свій голос”, а саме: “Звернення черкащан до кіровоградців!” такими, що мають завідомо недостовірний та наклепницький характер.

Отображается файл "IMG_20141008_125820.jpg"

У четвертому позові позивач просить суд визнати відомості, розповсюджені та поширені в газеті 101-й округ від 09.10.2014 року за №14 (20) на першій сторінці газети під заголовком «Боротьба у фарбах і кольорах», а саме “В ніч з 4 на 5 жовтня в Голованівську невідомі зіпсували двосторонній агітаційний білборд кандидата в народні депутата, діючого нардепа Михайла Поплавського, на якому було розміщено портрет кандидата та гасла червоною фарбою. Його пописали чорною фарбою, а в правому куті намалювали невеликі прямокутники в кольорах українського прапора” - такими, що мають недостовірний характер.

15 жовтня відбувся попередній розгляд заяв за участі представника позивача І. Коржука. Після чого суд було перенесено на 16 жовтня. Однак наступного дня ні позивач, ні його представник в суд не явилися. Як повідомив Піддубний, коли вже розпочався розгляд першої справи, від позивача надійшло клопотання про те, щоб залишити позов без розгляду.

Однак того ж дня в суді їм було вручено повістки на два суди за позовом М. Поплавського за аналогічними справами на 27 жовтня, але вже про захист честі та гідності з проханням стягнути з редакції газети «101-й округ» на користь позивача завдану йому моральну шкоду в сумі 5000 грн. В суді попередили, що, крім цих двох позовних заяв, з такими ж самими клопотаннями і від того самого позивача є ще дві.

“Він в адміністративних позовах не вимагав відшкодування моральної шкоди. Це нові позови, це цивільні позові. А ті були адміністративні. Це нові позові по цим самим справам, але вже він вимагає по 5 тисяч гривень морального відшкодування. Загалом, якщо по кожному позову 5 тисяч, то чотири позови, виходить 20 тисяч”, - розповів ІМІ Піддубний.

При цьому він додав, що вважає, ці позови тиском на газету, але вважає, що навряд чи Поплавський виграє справу, бо всім відомо, що він голосував за “диктаторські” закони 16 січня.

“Я думаю, що це понти, щоб натиснуть і налякать, щоб перед виборами спростували, і підняти собі рейтинг”, - сказав головний редактор “101-го округу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!