ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Понад два місяці немає інформації про зниклого харківського відеоблогера Ігоря Гуденка

11.05.2022, 14:22

Із 26 лютого немає звʼязку з харківським громадянським журналістом і відеографом Ігорем Гуденком. На початку повномасштабного вторгнення він фільмував злочини росії в передмісті Харкова, де відбувалися бої.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Харківській області.

За день до зникнення Ігор випустив відео з розбитою ворожою технікою в Харкові. 26 лютого велосипедом поїхав на виїзд із Харкова й зник. Друзі й колеги Ігоря висувають версію, що він у полоні. Тож просять максимального розголосу задля його порятунку.

Ігор не має зареєстрованого медіа, але виступав як успішний відеоблогер, якому, як про нього говорять друзі, завжди здавалося опинятися на вістрі подій.

"Він знімав відео розстрілів Небесної Сотні на Майдані, перебуваючи серед тих, кого розстрілювали (просто чудом залишився живим, "його" куля й досі стирчить у рекламній конструкції на вулиці Небесної Сотні в Києві). Також саме йому належать кадри, як міліціонер подає бандитові ніж, який у нього випав з кишені, під час провокацій проти Євромайдану в Харкові. Нашою сумісною роботою було створення документального фільму "Герой України Євген Котляр", де я виступив режисером, диктором та автором сценарію, а він – оператором, монтажером та співавтором", – прокоментував ІМІ голова ГО "Зелений фронт" Олег Перегон, з яким співпрацював Ігор.

 
Ігор Гуденко ліворуч. Фото архів Ігоря Гуденка
Liked the article?
Help us be even more cool!