ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Помер журналіст, театральний і кінокритик Олег Вергеліс

30.09.2022, 18:00
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Пішов з життя журналіст, театральний критик, мистецький оглядач Олег Вергеліс.

За інформацією його колег, останнім часом він хворів, пише "Детектор медіа".

"Сьогодні перестало битися велике серце Олега Вергеліса. Прощавай друже. Вічна пам‘ять", – написав у фейсбуці режисер Олесь Санін.

Олег Вергеліс був багаторічним редактором відділу культури "Дзеркала тижня", дописував також для видань "Профіль", "Главред", "Український театр", "Українська культура", "Культура і життя", "Київські відомості" та інших ЗМІ.

"Світлий, мудрий вимогливий до себе та інших на всі сто. Він усе життя був літописцем Театру та доль тих, хто був відданий сцені. Його слова чекали як страти чи високої нагороди. Він не фальшивив ніколи й був найкращим у професії. Ось його стіл, розсипи рукописів, книг, програмок та афіш... І вже не обійняти..." – йдеться в повідомленні "Дзеркала тижня".

У 2009-му Олег Вергеліс став лауреатом Всеукраїнського конкурсу ЗМІ "Золоте перо" за найкраще висвітлення культурного життя країни на шпальтах газети "Київські відомості", був володарем спецвідзнаки "Золоте перо" від Національної спілки театральних діячів України "за творчий внесок та благодійність".

У 2010-му отримав Міжнародну літературну премію імені Юрія Долгорукого, у 2011-му – Гоголівську літературну премію Національної спілки письменників України, у 2018-му – Мистецьку премію "Київ" ім. Амвросія Бучми.

Liked the article?
Help us be even more cool!