ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Полтавська міськрада невчасно відповіла журналістці на запит та не надала запитуваної інформації

05.10.2022, 12:45
Фото – lexinform
Фото – lexinform

Полтавська міська рада із запізненням надіслала відповідь на інформаційний запит журналістки онлайн-медіа “Фундамент” Надії Труш щодо виділеної з бюджету Полтавської громади суми на висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, та не надала запитуваної інформації.

Про це розповіла Надія Труш, яка також є регіональною представницею ІМІ.

Запит вона надіслала 12 вересня, а відповідь отримала лише 4 жовтня.

За словами журналістки, відповідь на запит надійшла із суттєвим запізненням та тільки після того, як був опублікований її блог про доступ до публічної інформації місцевої влади та, зокрема, про відсутність відповіді на інформаційний запит в установлений законом термін. Також Надія Труш вважає, що відповідь надали ще й тому, що вона повідомила керівниці пресслужби Полтавської міськради про підготовку скарги до уповноваженого Верховної Ради з прав людини через відсутність відповіді.

“Перевіряючи, як комунікує місцева влада з журналістами, громадою, чи вчасно надає відповіді на інформаційні запити, я надіслала 12 вересня запит. Поцікавилася сумою виділених з бюджету Полтавської громади коштів на висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування. У п'ятиденний термін, протягом якого за законом мала б надійти відповідь, її не отримала. Лише 4 жовтня, після численних обіцянок “буде завтра” та моїх слів, що буду змушена звернутися до уповноваженого Верховної Ради з прав людини, відповідь на запит надійшов. Щоправда, запитуваної суми так і не надали, посилаючись на те, що виділені кошти не витрачалися”, – розповіла представниця ІМІ. 

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня департамент освіти Полтавської міської ради у відповіді на інформаційний запит журналістки онлайн-медіа “Фундамент” Надії Кучер порадив шукати запитувану інформацію самостійно.

Liked the article?
Help us be even more cool!