ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польські журналісти висловили підтримку телеканалу ATR

20.02.2020, 10:53
Фото – ATR
Фото – ATR

Асоціація польських журналістів (SDP) висловила солідарність і підтримку кримськотатарському телеканалу ATR та колегам, які там працюють.

Журналісти Польщі вважають незрозумілими перешкоди у функціонуванні телеканалу і закликають надати підтримку ATR, йдеться в заяві SDP, повідомляє Укрінформ.

“ATR залишається надійним джерелом інформації про ситуацію в окупованому Криму. Цей телеканал є важливою частиною функціонування та ідентифікації кримськотатарської громади, особливо в ситуації російської агресії та репресій з боку Російської Федерації”, – зазначається у зверненні.

Водночас наголошується, що люди, які співпрацюють з ATR у Криму, постійно наражаються на небезпеку, і багато з них уже заплатили за свою діяльність обмеженням волі.

“Тим більш незрозумілими є проблеми з фінансуванням та створенням адміністративних перепон для каналу, що врешті-решт може спричинити необхідність припинення мовлення та трансляції в окупованому Криму. Асоціація польських журналістів приєднується до заклику надати всі можливі форми підтримки й допомоги з боку як української влади, так і міжнародної спільноти для подальшої безперебійної роботи телеканалу ATR”, – підкреслюється в заяві, яку підписав голова SDP Кшиштоф Сковронський.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого кримськотатарський телеканал ATR заявив про блокування фінансування з державного бюджету і загрозу закриття. За інформацією каналу, частина цих коштів надійшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство.

У зв'язку з блокуванням фінансування телеканал запустив марафон #SaveATR – з ефірами без ведучих і гостей. 

11 лютого міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що нині відомство перебуває в пошуку вирішення ситуації з телеканалом ATR.

Раніше власник ATR Ленур Іслямов повідомив, що через недофінансування з державного бюджету на ATR скорочено 45% колективу.

У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. Телеканал одержує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за кошт бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

ATR – перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив мовлення через невидавання ліцензії тимчасовою російською окупаційною владою. З вечора 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!