ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польська журналістка постраждала внаслідок російського обстрілу Краматорська (доповнено)

Польська журналістка Моніка Андрушевська отримала поранення внаслідок російського обстрілу Краматорська 24 серпня. Про це повідомляє Суспільне та Моніка Андрушевська на своїй фейсбук-сторінці.

Вона розповіла, що проїжджала повз місце ракетного удару. 

“Моя перша особиста кров, пролита за Україну – на День Незалежності. Після 10 років війни. Іскандер поруч зі мною. Моє татуювання на правій руці, де я намалювала волошки, переплетені з колоском, не випадково в кольори українського прапора”, – написала вона.

Польська журналістка Моніка Андрушевська отримала поранення внаслідок російського удару по Краматорську 24 серпня 2024 року, фото – фейсбук Моніки Андрушевської

Також журналістка опублікувала фото пошкодженого авто: “Це фото людини, яка просто їхала вечірнім Краматорськом, і ще одне, яке ілюструє салон її автомобіля. Такий вигляд може мати будь-яка людина в будь-якій точці України, де росіяни вирішать завдати ракетного удару. Не на лінії фронту – просто навколо міста в Донецькій області, де, незважаючи на геноцидні дії Росії, все ще триває життя, є кафе, салони краси, діти граються на дитячих майданчиках”. 

“Ти просто їдеш містом. Ти просто живеш. Цього досить, щоб росіяни спробували вбити вас і вдарити “Іскандером” прямо біля дороги, якою ви їдете, навіть у цивільному об’єкті, розташованому за 20 метрів”, – написала журналістка.

“Я подбаю про порізи, це дрібниці. Поправлю татуювання. Я дістану скло з волосся і руки. Машина в біді, вікна нові ставитимуть, все-таки не вперше. Але я продовжу допомагати ЗСУ”, – зазначила Моніка.

Пошкоджене внаслідок російського удару по Краматорську авто. Фото – фейсбук Моніки Андрушевської

Як повідомляв ІМІ, один член знімальної групи Reuters зник безвісти, а двоє інших отримали поранення внаслідок російського удару по готелю в Краматорську ввечері 24 серпня.

За даними Донецької обласної прокуратури, поранення на території готелю отримали двоє журналістів іноземного медіа 38 та 40 років. У них діагностовано мінно-вибухову травму, забій головного мозку, перелом ноги, контузію і різані рани тіла. Ще один перебуває, ймовірно, під завалами.

Доповнення 26 серпня в 14:15. Як повідомляє TVP, Моніка Андрушевська працювала й була волонтеркою в Україні з 2014 року, коли Росія анексувала Крим. У 2022 році вона врятувала 30 українців, що потрапили під обстріл, втікаючи з Ірпеня на півночі України.

Зараз вона працює у Центрі документування російських злочинів в Україні імені Рафаеля Лемкіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!