ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Знімальна група Reuters постраждала від російського удару по готелю в Краматорську

Один член знімальної групи Reuters, яка висвітлює війну в Україні, зник безвісти, а двоє інших були госпіталізовані після російського удару по готелю в Краматорську увечері 24 серпня, повідомляє Reuters.

За даними інформаційного агентства, готель “Сапфір”, де проживали шестеро осіб з команди Reuters, був уражений, “ймовірно, ракетним ударом”. 

“Один з наших колег зник безвісти, а ще двох було доставлено до лікарні для надання медичної допомоги”, – повідомило агентство.

Наслідки російського удару в Краматорську. Фото – don.gp.gov.ua

“Трьох інших колег знайшли. Ми терміново шукаємо додаткову інформацію, працюємо з органами влади в Краматорську та підтримуємо наших колег і їхні родини. Ми надамо оновлену інформацію, коли вона з'явиться”, – додали в агентстві.

За даними Донецької обласної прокуратури, поранення на території готелю отримали двоє журналістів іноземного медіа 38 та 40 років. У них діагностовано мінно-вибухову травму, забій головного мозку, перелом ноги, контузію і різані рани тіла. Ще один перебуває, ймовірно, під завалами.

Російські війська вдарили по Краматорську 24 серпня, о 22:35, ймовірно, ракетою “Іскандер-М”, зазначає прокуратура. 

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив, що всі потерпілі – журналісти, серед них громадяни України, США та Великої Британії.

“Черговою мішенню в місті став готель – наразі відомо про двох поранених, ще одна людина перебуває під завалами. Усі троє постраждалих – журналісти, громадяни України, США та Великої Британії”, – написав він.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

В епіцентрі російської атаки пошкоджено будівлю готелю та житлові будинки.

Пошукові роботи тривають. На місці працюють рятувальники й правоохоронці.

ІМІ раніше писав, що російська армія атакує місця, де збираються медійники, та підготував поради щодо проживання для журналістів у відрядженнях.

Liked the article?
Help us be even more cool!