ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Польща надасть Україні телевізійне та радіомовне обладнання

30.04.2022, 11:57
Фото - Держспезвязку
Фото - Держспезвязку

Польща надасть безкоштовно Україні телевізійне та радіомовне обладнання для відновлення зруйнованої російськими військами системи передавачів теле- та радіомовлення.

Угоду про постачання першої партії обладнання підписали представники Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) та польської компанії Emitel, повідомляє Держспецзв'язку.

Упродовж кількох тижнів до України буде доставлено чотири потужних цифрових телевізійних передавачі, три FM-передавачі та антенні системи до них. 

Держспецзв'язку нагадала, що росія цілеспрямовано руйнує телекомунікаційну інфраструктуру. Через ракетні обстріли та бомбардування постраждали десятки передавальних телевізійних центрів. Зараз відновлення мовлення – одне з ключових завдань Концерну РРТ.

Як повідомляв ІМІ, у квітні Литва надала Україні 19 телевізійних і FM-передавачів для відновлення трансляції українського радіо та телебачення.

За даними ІМІ, за два місяці з широкомасштабної агресії рф проти України російські окупанти обстріляли 11 телевеж у восьми регіонах України: Мелітополь (Запорізька область), Київ та село Винарівка (Київщина), Харків (двічі вдарили по телевежі) та область (Ізюм), Рівне, Вінниця, Коростень (Житомирщина), Лисичанськ (Луганщина), Білопілля (Сумщина). Унаслідок російських авіаударів повністю або частково в цих регіонах зникало українське мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!