ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литва передала Україні радіо- та телепередавачі для відновлення мовлення

13.04.2022, 18:49
Фото – Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації
Фото – Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації

Радіопередавальний та телевізійний центр Литовської Республіки (AB Lietuvos radijo ir televizijos centras) передав державному Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) як гуманітарну технічну допомогу 10 FM-радіопередавачів та 9 цифрових телевізійних передавачів для відновлення трансляції українського радіо та телебачення.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

Передана техніка вже прибула в Україну та найближчим часом буде встановлена на телерадіопередавальних станціях у регіонах із найбільш пошкодженою телекомунікаційною інфраструктурою. 

FM-передавачі будуть використані для відбудови та розвитку мережі НСТУ в Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Чернігівській, Дніпропетровській та Харківській областях уже впродовж двох наступних тижнів.

За даними ІМІ, у березні окупанти обстріляли дев'ять телевеж у семи регіонах України: Київ та село Винарівка (Київщина), Харків (двічі вдарили по телевежі), Рівне, Вінниця, Коростень (Житомирщина), Лисичанськ (Луганщина), Білопілля (Сумщина), Ізюмі (Харківська область). Унаслідок російських авіаударів повністю або частково в цих регіонах зникало українське мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!