ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліцію Одеси зобов’язали відкрити справу через недопуск журналістки на засідання у справі Труханова

05.08.2020, 16:50
Фото - фейсбук Катерини Петренко
Фото - фейсбук Катерини Петренко

Прокуратура Одеської області зобов'язала поліцію відкрити кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістці “Української служби інформації” Катерині Петренко, яку 17 березня примусили піти з судового засідання у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших посадових осіб Одеської міської ради.

Про це Катерина Петренко повідомила 5 серпня на своїй фейсбук-сторінці.

Як нагадала журналістка, за фактом перешкоджання вона та фотокореспондентка “Української служби інформації” Наталія Довбиш написали заяви в поліцію.

“Як і передбачалось, поліція проігнорувала та не внесла до ЄРДР. Довелося оскаржувати дії поліції в тому ж Приморському суді. Проте розгляд скарги успішно відкладали. Цікаво, що після інформаційного розголосу про цей злочин у пресі, Приморський суд офіційно відхрестився щодо недопуску мене в судове засідання. Нібито засідання не відбувалось, а лише надавали приміщення для відеозв'язку”, - зазначила вона. 

При цьому вона нагадала, що учасник процесу, прокурор САП у цій справі Валентин Мусіяка у коментарі Радіо Свободі назвав дії розпорядника та судової охорони незаконними. Як він наголосив, судове засідання було відкритим, а журналістам можна бути на ньому присутніми без прив'язки до приміщення.

“Потім мені таки зателефонувала поліція. І сказала, що 3 червня одеська прокуратура все ж таки знайшла в діях розпорядника та керівника судової охорони ознаки злочину і зобов'язала відкрити справу”, - розповіла Петренко. 

31 липня журналістку допитали в поліції, також допитали керівника судової охорони.

Як повідомляв ІМІ, 17 березня у Приморському районному суді міста Одеси журналістку Катерину Петренко примусили піти із судового засідання в справі міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших посадових осіб Одеської міської ради.

Приморський районний суд міста Одеси заперечив недопуск журналістки на судове засідання у справі одеського міського голови Геннадія Труханова.

Liked the article?
Help us be even more cool!