ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція закрила справу щодо нападу на оператора "Ревізора" в Коблевому

10.12.2019, 14:30

На Миколаївщині поліція закрила кримінальне провадження щодо інциденту зі знімальною групою програми "Ревізор", що стався в селі Коблеве влітку: під час знімання невідомий чоловік ударив оператора в обличчя та втік.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області з посиланням на постанову слідчого про закриття.

Як відомо, 18 липня під час проведення відеознімання на території торговельного комплексу, розташованого в курортній зоні Коблевого, невідомий чоловік у процесі конфлікту вдарив в обличчя оператора знімальної групи програми "Ревізор". На місце події були викликані медики. Після огляду потерпілий від госпіталізації відмовився. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 171 КК України "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів". 

Під час досудового розслідування слідчі встановили особу чоловіка, який спричинив конфлікт зі знімальною групою: ним виявився місцевий мешканець, він підтвердив, що штовхнув оператора кулаком, проте заявив, що не знав, що той проводив знімання. 

У вересні справу з ч. 1 ст. 171 ККУ було перекваліфіковано на ч. 1 ст. 126 КК України "Побої і мордування", що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року. Слідчі пояснили це тим, що чоловік, який вдарив оператора, не знав про те, що той журналіст. А представники знімальної групи не відрекомендувались як журналісти та не були зовнішньо забезпечені документами чи знаковими засобами позначення представника преси.

Проте з огляду на те, що заяву про злочин подавав не потерпілий оператор, а інший журналіст, що перебував на місці злочину, в поліції 17 жовтня закрили кримінальне провадження з офіційним формулюванням "у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення".

Liked the article?
Help us be even more cool!