ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція взяла в кільце безпеки журналістів ZIK під судом у справі Стерненка

26.06.2020, 14:28
Фото – 5 канал / Валерія Павленко
Фото – 5 канал / Валерія Павленко

Учасники акції на підтримку активіста Сергія Стерненка вимагали від журналістів телеканалу ZIK залишити подвір'я Апеляційного суду Києва, інформує 5 канал.

Як повідомляє канал, коли журналісти ZIK намагались увімкнутися в прямий ефір, їх обступили учасники акції. Вони вимагали від журналістів залишити подвір'я біля суду або щоб їх вивели. У суперечку втрутились і правоохоронці: обступили журналістів у кільце заради їхньої безпеки, оскільки виходити з подвір'я суду вони не хотіли.

Суперечка тривала деякий час. Навколо поліцейських скупчилася група підтримки Стерненка, що спостерігала як за діями журналістів, так і поліції. Утім, повідомляє канал, через деякий час повернулася спостерігати за трансляцією із суду. Журналісти так і залишилися в кільці поліції.

Як повідомляє ZIK, активісти перешкоджали знімальній групі телеканалу.

За інформацією каналу, “агресивний активіст” впритул підійшов до журналіста Андрія Лаща та завадив прямому включенню. Згодом журналіста оточили інші активісти, намагалися прорвати поліцейський кордон і перешкоджали знімальній групі.

Як розповів сам Андрій Лащ в ефірі телеканалу ZIK, його оточили правоохоронці, завдяки чому зміг продовжувати висвітлювати події біля Апеляційного суду Києва.

Як повідомляв ІМІ, Київський апеляційний суд заявив, що журналістів пускатимуть 26 червня за попередньою акредитацією на засідання щодо розгляду апеляції стосовно запобіжного заходу активістові Сергію Стерненку. 

15 червня журналіст телеканалу NewsOne Богдан Амінов повідомив про перешкоджання його знімальній групі з боку активістів під будівлею Шевченківського районного суду Києва, де обирають запобіжний захід активістові Сергію Стерненку.

15 червня телеканал ZIK повідомив про перешкоджання його знімальній групі біля будівлі Шевченківського районного суду Києва, де обирали запобіжний захід активістові Сергію Стерненку. 

15 червня правоохоронці вивели працівників “Шарій.нет” з-під будівлі Шевченківського районного суду Києва, де обирали запобіжний захід Стерненку.

Liked the article?
Help us be even more cool!