ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів пускатимуть на суд у справі Стерненка лише за попередньою акредитацією

24.06.2020, 10:20
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Київський апеляційний суд повідомив, що журналістів пускатимуть за попередньою акредитацією на засідання щодо розгляду апеляції стосовно запобіжного заходу активістові Сергію Стерненку. Про це повідомляється на сайті суду.

“У зв’язку з карантинними заходами, запровадженими в країні для протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та з метою створення сприятливих умов для здійснення журналістами своїх професійних обов’язків, доступ представників ЗМІ в судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги сторони захисту в кримінальному провадженні відносно С. В. Стерненка, призначене на 26 червня 2020 року (11 год. 00 хв.), буде здійснюватися за попередньою акредитацією”, – йдеться в повідомленні.

Пресслужба акредитовуватиме представників ЗМІ до 18-ї години 25 червня.

Допуск до зали судового засідання здійснюватиметься за редакційними посвідченнями.

Представники ЗМІ мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що суди можуть встановлювати карантинні обмеження, але якщо обмежується допуск журналістів, то це має бути чітко прописано у відповідному документі.

“Суди, як і інші органи, дійсно можуть встановлювати певні карантинні обмеження. При цьому такі обмеження мають бути чітко виписані у відповідному документі. Наприклад, якщо обмеження стосується певної категорії справ, які менш резонансні – про це має бути прямо зазначено в документі, з визначенням того, хто і за якими критеріями відносить справи до резонансних або нерезонансних. Якщо обмежено допуск журналістів – має бути прямо зазначено про обмеження допуску журналістів. За відсутності цих норм у відповідному документі посилання на нього під час обмеження допуску журналістів в суд буде незаконним”, - сказав юрист.

При цьому Сафаров звернув увагу, що умови карантину зараз суттєво відрізняються від встановлених Кабінетом Міністрів станом на 17 березня.

Як повідомляв ІМІ, 23 червня Київський апеляційний суд обмежив допуск журналістів та вільних слухачів на судові засідання через “карантинні обмеження” та не пустив на засідання засновницю порталу “Судовий репортер” Ірину Салій. 

Пресслужба Київського апеляційного суду підтвердила, що журналістів через “карантинні обмеження” не пускають на засідання, на них присутні лише учасники слухань.

Як зазначила пресслужба суду, в резонансних справах проводять онлайн-трансляції, на них також допускають журналістів. Справа Сергія Стерненка буде винятком, розгляд апеляції на домашній арешт активіста має відбутися 26 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!