ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція викликала головреда dev.ua на допит після публікації про "одну з найбільших у Європі афер"

17.09.2021, 12:50
Фото – фейсбук Стаса Юрасова
Фото – фейсбук Стаса Юрасова

Головний редактор проєкту dev.ua Станіслав Юрасов повідомив, що поліція викликає його на допит як свідка після публікації матеріалу про “гучну справу щодо шахрайства в Європі з використанням псевдоінвестиційних майданчиків”, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами Юрасова, dev.ua написав 1 вересня матеріал “Той-кого-не-можна-називати. Як інвестор Rocket пов'язаний з гучною справою про шахрайство в Європі”.

Матеріал розповідає про розслідування німецькою прокуратурою справи про шахрайство, до якої були залучені українські правоохоронні органи через Interpol. Стаття ґрунтується на відкритих джерелах. З-поміж перелічених німецькою прокуратурою, можливо, причетних до справи осіб – громадяни України та Ізраїлю. Серед них – Тимур Рохлін, який інвестував 2019 року у відомий сервіс із доставлення їжі Rocket.

“...Група аферистів, за версією слідства, вкрала 200 млн євро! Я вважаю, що суспільство повинне бути в курсі таких справ. А той, хто заважає поширенню інформації, діє проти наших прав на отримання такої інформації”, – написав Юрасов у фейсбук.

Після публікації матеріалу Юрасову зателефонували з поліції і викликали на допит як свідка.

“Я здивувався, що по телефону, без листа. Кажуть, приходьте завтра або в понеділок. Поцікавився, свідком у якій справі я є. Виявилося, що пан Рохлін, той, про якого ми розповідаємо в розслідуванні на dev.ua, яке, нагадаю, засноване на відкритих джерелах (дані з держреєстрів), подав заяву в поліцію. І та відразу ж почала кримінальне провадження за статтею, пов'язаною з втручанням в його приватне життя. Серйозно? Мене дуже здивувала швидкість реагування правоохоронців. І “прийдіть до відділку завтра” по дзвінку. Чи не сильно це борзо?.. Ддос-атаки, два позови до суду, кримінальне провадження, виклики до відділку... Скільки ще витримає всього цього наше маленьке медіа. Я не знаю”, – написав Юрасов.

За словами Юрасова, він розповів про цю історію віцепрем'єр-міністру, міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову: “Він пообіцяв узяти справу під особистий контроль. Міністр цифрової трансформації України сказав: “Не вистачало ще, щоб ІТ-медіа штормили”.

Компанія Rocket озвучила свою позицію щодо розслідування dev.ua та запевнила, що “завжди працює в рамках закону в країнах своєї присутності”.

“Ми не можемо коментувати події, які стосуються третіх осіб – клієнтів, інвесторів та їх родичів, проте готові надати будь-яку інформацію стосовно результатів та планів нашого бренду”, – заявила компанія.

Сайт dev.ua запустили в червні 2021 року, видання спеціалізується на визначних явищах та людях у сфері ІТ.

Liked the article?
Help us be even more cool!