ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відмовилася відкривати справу за фактом погроз з рф запорізькому сайту 061.ua

07.04.2022, 11:36
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Фотокореспондентці сайту 061.ua Катерині Клочко відмовили в поліції у порушенні кримінального провадження за фактом погроз, які надходять до редакції з росії, через відсутність складу злочину. 

Про це регіональній представниці ІМІ в Запорізькій області повідомила журналістка редакції Ельміра Шагабудтдинова.

“Редакція сайту 061.ua останні два тижні отримує листи на електронну пошту від невідомих осіб з різних адрес mail.ru з погрозами щодо нашої журналістської діяльності. З 25 березня 2022 року по 6 квітня 2022 року ми отримали вже шість листів з погрозами, і вони продовжують надходити. Невідомі погрожують журналістам, що наші дані передано до фсб, нас покарає російська армія, засудять за російським законодавством за “тероризм, екстремізм” через проукраїнську позицію і матеріали, що їм не подобаються”, – розповіла журналістка. 

Вона нагадала, що перший лист із погрозами редакція отримала 25 березня. Вже 26 березня журналістка 061.ua Катерина Клочко написала заяву до кіберполіції. Заяву зареєстрували в журналі єдиного обліку відділу протидії кіберзлочинам Запорізької області. “Нам видали номер цієї заяви й сказали надалі дізнаватися про її долю за номером телефону”, – розповіла Ельміра Шагабудтдинова.

За її словами, 6 квітня з'ясувалося, що з кіберполіції заяву журналістки передали до Вознесенівського відділу поліції. “У довідковому бюро нам повідомили, що заява не була внесена до ЄРДР через те, що дізнавач не побачив у тому, що відбувається, складу правопорушення. На прохання дати контакти чи поспілкуватися на місці з дізнавачем нам було відмовлено”, – повідомила журналістка.

Нагадаємо, редакція сайту 061.ua отримувала аналогічні погрози – 25 березня, 26 березня, 28 березня та 3 і 4 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!