ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила справу за фактом подій у суді за участю співробітників "Шарій.нет" та "Cтрана.ua"

26.12.2019, 12:19
Фото – Максим Требухов / LB.ua
Фото – Максим Требухов / LB.ua

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом подій за участю співробітників “Шарій.нет” та “Страна.ua” в Апеляційному суді Києва 24 грудня. Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

Слідчі кваліфікували подію як погрозу або насильство щодо журналістів та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляє LB.ua, співробітників проросійського блогера Анатолія Шарія прогнали із зали суду, де розглядалася апеляція підозрюваної у вбивстві Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

“Антоніну Бєлоглазову і Дмитра Кучера прогнали з апеляційного суду, а Кучера ще й змусили прокричати антиросійські гасла. Після цього інциденту співробітники Шарія написали заяви в поліцію. Вони розцінили подію як напад”, – повідомляє видання.

“Коли я виходив з будівлі суду, невідома мені жінка почала кричати: "Журналіст Шарія!" Мене відразу оточило 50 осіб із групи підтримки Юлії Кузьменко. Погрожували, ставили дурні питання. Невідомий мені чоловік завдав мені три удари ногою в ногу. Інший облив сечею”, – написав Кучер на своїй сторінці у фейсбуку.

Як повідомляє Громадське, прихильники Кузьменко намагалися вивести із зали також  журналістку “Страни.ua” Юлію Корзун.

У поліції зазначили: “Така протиправна поведінка стосовно журналістів є неприпустимою. На всі  такі випадки поліція оперативно реагуватиме в рамках чинного законодавства”.

Нагадаємо, “Шарій.нет” – проєкт проросійського блогера Анатолія Шарія, який наразі проживає за кордоном.

Liked the article?
Help us be even more cool!