ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція: У Києві юнаки після перегляду російського серіалу вчинили напад і планували нові злочини

Фото – Національна поліція
Фото – Національна поліція

У Києві поліція викрила групу юнаків, які напали на 16-річного хлопця та планували нові злочини на території столиці. Як зазначає Нацполіція, юнаки зізнались, що вони хотіли наслідувати російський серіал про кримінальне життя підлітків.

За даними поліції, на початку грудня до них звернувся киянин, повідомивши, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина. 

Правоохоронці під час розшуку оперативно встановили причетних до інциденту осіб та доставили їх до відділку поліції, розповів начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький.

“Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитися в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу надавали власникам дорогих гаджетів. Надалі компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч. Так відбулось і цього разу – молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення, та відібрали мобільний телефон. Гаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а "виручені" кошти розподілили між собою. Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати”, – розповів він. 

Поліцейські знайшли викрадений мобільний телефон та вилучили як речовий доказ.

Двом фігурантам, 2006 та 2007 років народження, слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, вчинений за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану). Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, у Києві правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом поширення групою підлітків нацистської символіки в соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!