ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція просить ФБР допомогти встановити підозрюваних осіб у вбивстві Шеремета

11.08.2016, 14:12

Національна поліція звернулася до ФБР за допомогою щодо встановлення осіб, які заклали вибухівку під машину журналіста “Української правди” Павла Шеремета. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на заступника начальника поліції Вадима Трояна.

“Ми звернулися до ФБР, вони обіцяли, що не просто допоможуть нам з фотороботами. В них сильніші програми щодо пошуку, розпізнавання облич”, - сказав він.

Відповідь ФБР щодо вибухівки очікується протягом місяця, повідомив також він. “Експерти отримали кілька експертиз, з чого складався механізм, але поки не встановили остаточно, як саме він здетонував”, - повідомив Троян.

Він також  детальніше розповів про чотири версії убивства.

“Спочатку було шість версій, однак лишилося чотири. Перша – це російський слід. Це може бути його колишня робота, провокація щодо України”, - сказав він.

“Друга – це українська версія. Це можуть бути ті, щодо кого проводились журналістські розслідування, чи структури, про які писала “Українська правда”, і вони могли піти на випередження перед осінню. Дуже важливо вивчити, кому це вбивство може бути вигідно в Україні”, - сказав він.

“Третя версія – особиста. У ній розглядаємо те, що теракт міг плануватися проти керівника УП Олени Притули, наприклад через помсту. Бо ми ж розуміємо, яка діяльність в Олени Притули”, - зазначив Троян.

“Четверта версія – це фанатики, які могли прийти і з окупованих територій, чи звідки завгодно, вони, наприклад, могли сприймати Шеремета як зрадника. Це може бути якась особиста помста. Фанатик – це особлива категорія – найстрашніша зброя”, - зазначив заступник керівника Нацполіції.

Троян також повідомив, що у слідства з'явилися більше відеозаписів, а тому розширився сектор. “Ми більше розуміємо шлях пересування підозрюваних”, - сказав Троян.

Відповідаючи на питання, чи був він опитаний у справі про нібито стеження за Шереметом, Троян повідомив, що одразу після виходу з відпустки дав всі пояснення.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 20 липня в результаті вибуху автомобіля загинув відомий журналіст Павло Шеремет, який їхав в машині. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олени Притули, її в машині не було.

Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав загибель Павла Шеремета вбивством в результаті дії вибухового пристрою. Ключовою версією вбивства Луценко назвав помсту за професійну діяльність Шеремета.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт назвав чотири основні версії вбивства П.Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на Олену Притулу.

Раніше на одному з інтернет-видань з'явилося відео записи камернаблюденія, зроблені за кілька годин до вбивства Шеремета, з якого випливає, що вибуховий пристрій під автомобіль, в якому на наступний день їхав журналіст, заклала жінка, у неї був спільник.

10 серпня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета є істотний прогрес, але інформацію не можна оприлюднити, оскільки вона є таємницею слідства.

Liked the article?
Help us be even more cool!